A cigaretta elhagyásánál pontosabban annak leváltásánál tényleg a nikotin hiánya okoz csak mellékhatást?
Figyelt kérdés
2 napja hagytam el a cigit előtte masszívan szívtam el 6-7 évig napi 1-1.5 dobozzal, és borzasztóan szorongósan feszülten érzem magam fáj a fejem stb... Mindenki a nikotinelvonásról beszél, de én a nikotint beviszem az e-cigivel amit szívok bőven, de mégis. Nem lehet hogy a kátrány meg a sok kemikália amit a cigibe kevernek okoz elvonást ilyenkor?ápr. 9. 23:34
1/4 anonim válasza:
A nikotin benne az addiktív de biztos lehetséges valamiféle rossz érzés valtaskor igazából tökmindegy,az elektromossal sokkal jobban jársz aztán majd egyszer azt is abba tudod hagyni
2/4 Ypszilon1980 válasza:
Azért van, mert legalább kell 2 hét mire kijössz belőle, vagy valakinek sokkal több is. Az e-cigivel sokkal könnyebb a nikotint túllőni, amiatt is lehet problémád. Mondjuk el tudom azt is képzelni, hogy a cigikben vannak olyan anyagok amik a függőséget fokozzák.
3/4 anonim válasza:
Sok minden okozhat mellékhatást, az idegi működés, a napi ritmus felborulása is. Sokan azért nem tudnak leszokni, mert a rendszeres székelést összekapcsolják a dohányzással és a kialakuló feltételes reflex megszakadása székrekedést, rossz közérzetet, diszkomfort érzést okoz.
4/4 anonim válasza:
A kérdés az inkább, hogy hiányzik (még az e-cigi mellett is), hogy rágyújts és ezen szorongsz? Vagy pedig csak egyszerűen rosszul érzed magad és te magad sem tudod megmagyarázni? Mert ha az utóbbi, akkor lehet, hogy tényleg túl sok lesz a nikotin... vegyél vissza picit belőle, mert sajnos attól lehetsz rosszul. A másik... Én egy nagyon hasznos a The Economist videójában láttam (angol tudományos folyóirat), hogy a cigiben egyébként egyéb más kemikália is van, ami függőséget okoz, nem csak a nikotin. És igazából ennek abszolút van értelme, hiszen ha csak a nikotin lenne a gond, akkor a nikotinos rágó, e-cigi, tapasz stb pikk-pakk megoldaná a gondot, és az ember nem sóvárogna a dohány után, mégis megteszi... Én is próbáltam az e-cigit és nekem nem sem pótolta annak idején a dohányzást. Szóval tutira van benne valami más is...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!