Hány évesen szívtad el az első cigidet?
Nem mintha különösebben izgatna, ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz.
Na... 13 évesen kezdtem. Azóta eltelt több mint 11 év (Jézusom), napi két dobozzal szívok, gyakorlatilag 10 éve. Nagyon gyorsan és nagyon erősen rászoktam. Szerencsére jó genetikám van, beteg sosem vagyok. Viszont már most érzem a vitálkapacitásom csökkenését, a szívteljesítményem csökkenését. Hogy menő lenne? Inkább csak zavaró, hogy mindig az alkalmat keresem, hogy rágyújthassak végre, és a napjaimat nem órákban mérem, hanem két cigi közt eltelt időben. Rohadt irritáló. És persze nem mehetek el amellett, hogy drága, mint a búsrosseb. Egyetem mellett dolgozom, tehát nem teljes állásban, és a keresetem igen tetemes részét a cigi viszi el.
Hogy ebből te mit szűrsz le tanulságnak? Az már a te problémád. De akkor vállald a vele járó felelősséget: ha emiatt leszel beteg, fizesd egyedül a kezelésed, fizesd ki a saját cigidet, mert a 11 év alatt egyetlen egyszer sem kértem mástól cigit, mert másnak is pénzbe kerül, és mivel még kiskorú vagy, vállald a felelősséget a szüleid előtt is. Nem attól leszel menő vagy felnőtt, mert cigizel, hanem attól, hogy vállalod a felelősséget magad és mások előtt a tetteidért, gondolataidért, érzéseidért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!