Hány napig kell rágyújtani átlagosan ahhoz, hogy rászokjon az ember?
Ezt nem napba mérjük, függ attól is, hogy milyen időközönként, mennyit, ill. mennyire fogékony az addikcióra az illető.
Ismerek olyat, aki megvette az első doboz cigijét, majd onnantól minden nap, a mai napig szívja, meg olyat is, aki 2-3 hónapig csak “maszatolt” vele, végül úgy döntött, neki ez nem kell.
Én azt mondanám, hogy ha már sóvárogsz utána, akkor rákaptál...
Alap lelkiállapot kérdése, (stresszben irtó gyors). Van aki négy év, van aki négy hét alatt megy fel az egy doboz per napra.
A saját meglátásom szerint, ha rendszeresen nálad van a cigi, meg a gyújtó, akkor már rászoktál.
Én évek óta cigizek főleg bulikban (kb 7 éve) és nem szoktam rá. Gimi alatt napi szinten 2-3 szálat szívtam + heti egyszer buliban kb egy dobozzal.
Manapság kéthetente egyszer elszívok 1-2 szálat, ha nagyon megkívánom, de van mikor hónapokig egy szálat sem szívok.
Nagyon egyénfüggő, hogy mennyire vagy a függőségekre hajlamos. Valaki elég pár szál a rászokáshoz, valaki évekig szívhatja és nem szokik rá.
Én 6 évesen kezdtem cigizni. Pechemre faterom akkor tért át a Románcra, ami az egyik leghosszabb cigaretta volt. S miután a házbéli hasonszőrű haverokkal a faterunktól csórt cigivel villogtunk, én a Románccal "menő" voltam. Hisz milyen a gyerek? Csak a legszebb, legjobb, legerősebb, leglegebb... Aztán még 15 se voltam, amikor meghalt faterom, anyám meg nem tudott mit kezdeni egy magamfajta vadsuhanccal. Akkor már füstöltem, mint a gyárkémény.
No, de ne szaladjunk előre. 6 évesen a cigi qurvára nem esett jól, csak a gyerekekben nagyon erős becsvágy hajtott minden nap a haverokkal. Szóval kemény munkámba került rászokni.D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!