Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Meddig lehet úgy cigizni hogy...

Meddig lehet úgy cigizni hogy nem vagy függő? Mikortól leszek függő? Van olyan aki sohasem tud rà szokni?

Figyelt kérdés
Én cigizgetek heti 1-2 szálat szívok már január óta és nem érzem hogy rá lennék szokva. Nincs az a megőrülök ha nincs cigi érzés még. Akkor én növelhetem nyugodtan a cigi adagomat mert nem tudok úgyse raszokni a cigire?

2023. okt. 22. 08:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Alkatfüggő, de jellemzőbb, hogy kialakul a függés, de azt senki nem tudja megjósolni, hogy mikor, mennyi idő után, mennyi cigi után, fog-e emelkedni a mennyiségi igény stb. Én ismerek olyat, aki soha nem cigizett a hétköznapokban, ha bulizni vagy inni mentünk elszívott pár szálat és ennyi. Amikor gyerekprojektbe kezdtek ezeket is abbahagyta, azóta egy szálat nem szívott. Több ismerősöm míg gyerektervezésben-terhesen-szoptatósan volt nem cigizett, tehát évekig nem gyújtott rá és mégis visszaszokott az első slukk után. Van aki nem szokott vissza, de néha rágyújt, húzós nap után vagy ha programja van. Én mindig kocadohányos voltam, legrosszabb időszakomban is max. fél dobozt szívtam, de inkább ilyen napi 4-5 szálakat, az utolsó kb. 8 évben meg már csak napi kettőt, egyet vacsi után és egyet lefekvés előtt, egész nap eszembe sem jutott, nem kívántam stb. de ezt a 2 szálat nagyon nehéz volt elhagyni, nem a nikotinhiány, hanem a berögzült szokás miatt (gyerekvállalás miatt hagytam végül abba). Ugyanaz a baj vele mint minden függőséggel, hogy lutri, nem tudod téged beránt-e és mennyire, csak utólag.
2023. okt. 22. 12:05
 12/16 anonim ***** válasza:
Az ,hogy rászoksz e az tényleg egyénfüggő.mindenesetre az ,hogy már foglalkoztat ,hogy esetleg többet szívj ,az már jelent valamit.a rászokásnál teljesen mellékes ,hogy milyen erős cigit szívsz.Én azt szoktam mondani ,hogy ha már cigizel ,szívj annyit amennyi jól esik.ha mindenképp be akarsz állítani egy limitet akkor azt neked kell tudnod mi az a mennyiség ami ad számodra valami pluszt.és még egy dolog....személyes tapasztalat,hogy nem biztos hogy a leggyengébb cigit kell szívni.kb semmi íze.....szerintem a világoskék vagy narancssárga cigik már élvezhető ízzel rendelkeznek és nem fojtóak.
2023. okt. 22. 12:50
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd abba amég lehet.

Mindenki úgy kezdi el, hogy ő nem lesz az. Én is úgy kezdtem 15 évesen.

Aztán igazából azóta 2 dobozos vagyok. Ha nem gyújtanék rá 2 óráig már idegbeteg lennék.

2024. jan. 23. 09:27
 14/16 anonim válasza:
Ahogy elszívod az első cigarettát onnantól kezdve sok esetben nincs megállás és máris függő vagy,majd jobb esetben 1-2 éven belül írod a következő kérdésed leszokás ügyben,ha olyan buta vagy mint én akkor több mint 15 év után…
2024. febr. 18. 22:43
 15/16 anonim ***** válasza:
Azóta rászoktam
dec. 20. 14:23
 16/16 anonim ***** válasza:
Ez hogy "sikerült"?
dec. 20. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!