A szomszédom egész nap hevítős cigit pöfékel, azt állítja hogy ez teljesen egészséges, mert csak a nikotint szívja be, igaza van?
A tüdő úgy fejlődött ki, hogy csak egyfajta gázt szeressen: az oxigént. De a nitrogén is jöhet. Ami szén-dioxid megjelenik a tüdőben a gázcsere során, azt gyorsan el is távolítja magából.
Ha a szomszéd egyéb gázokat is beszippant pöfékelés közben, az egészséges nem lehet.
9, vagy 10 évig szívtam rendes cigit. Ezután átváltottam én is hevítős társaira, ami érezhető javulást hoz egy dohányosnak olyan tekintetben, hogy jóval kevesebb a krágokás és köhögés, az addigi füsttolerancia visszaugrik az elviselhetetlen szintre, és nem vagy tőle tartósan büdös sem. Összességében én sokkal jobban éreztem tőle magam.
Aztán elkezdtem lakásban is szívni… ezzel a sz*rral már az udvarra, erkélyre se kell kimenni, mert szellőztetés mellett nincs maradandó szag utána. Szívod a szobában, az ágyban fekve. Egymás után 2-3-4-10-et, egyfolytában. Na ez az, ami szerintem sokkal egészségtelenebbé teszi.
Észre se venni és máris többet vesz magához a dohányos a másabb káros anyagokból, a nikotin meg kb sose lesz elég.
Miután ezt észrevettem így +2-3 év hevítés után, most 1 hónapja úgy döntöttem, hogy nekem elég volt.
Röviden: nem egészséges, de terápiás jelleggel felhasználva jó leszokást elősegítő eszköz lehet belőle.
6-os, dettó ugyanez velem is, csak én nem vártam 2-3 évet, csak 2-3 hetet a hevítős lerakása után.
Egyszerűen sosem elég belőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!