Szerintem kb ugyanannyira káros.
Általában a szivarhoz használt dohányt tovább érlelik mint amit a cigarettához használnak fel(amitől jobb/egyedi lesz az íze), ami miatt pár rákkeltő anyag pl: Nitrózamin jobban koncentrálódik benne, így a száj/nyelv/gége rák kockázata legalább olyan magas mint a cigarettánál.
A tüdőrák kockázata alacsonyabb, egy cigarettázóhoz képest tekintve nem szokás letüdőzni a szivart. (de elég nehéz elkerülni, hogy ne szívj vissza valamennyi füstöt, ami miatt a tüdőrák kockázata is valamennyivel magasabb mint egy nem dohányzónak)
Meglehet jegyezni, hogy a cigarettánál papírt is égetünk, ami még bónusz karcinogéneket tartalmaz, ezek nincsenek meg a szivarnál, mondjuk ott meg a szűrő hiányzik úgyhogy több káros anyag az emberbe kerülhet.
Ez már személyes, de valamiért én is hasonlóan tapasztaltam, mint a 4-es válaszoló, nálam 1-1 szivar között sokszor eltelt 3-4 hét anélkül, hogy gyötört volna a nikotinéhség(fizikai elvonási tünet), cigi esetén nem úgy látom sokaknál, hogy tudnának szünetet tartani 1-1 szál/doboz között.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!