Miért dohányzik egyre több tini? Miért dohányzik egyre
több sportoló fiatal?
Figyelt kérdés
Egyre többször szembesülök/szembesültem azzal, hogy lépten-nyomon 18- korosztályú dohányosokba botlok, ami önmagában is meglepő. Ami viszont sokkolt, hogy egyre többször találkozok olyannal is, aki eközben versenyszerűen sportol. Laikus sportolóként azt gondolom, hogy legalább a sportolóknak tabukérdés kellene legyen a cigizés.
Szerintetek ennek ellenére miért van egyre több 14-18 éves dohányos sportoló? Úgy általában is miért van egyre több ilyen korú dohányos? Mi a jó a cigiben? (Ezt sokszor szerintem maguk sem tudják)
Egyre több? Hol? 2011-ben érettségiztem és szerintem akkoriban sokkal több tizenéves cigizett az utcán, mint amennyit ma látok. (Beleértve engem is)
2023. szept. 27. 17:23
12/19 A kérdező kommentje:
Én nem ezt tapasztalom. Csak most az e-cigi vált erőteljesebbé, míg gondolom 2011-ben még a hagyományos cigi volt "csak" jelen.
2023. szept. 27. 17:27
13/19 anonim válasza:
Éppen tegnap jártam a Westendben, egyedül cigiztem kint a bejárat előtt miután kijöttem. Egy valaki szívott még hevítőset. Anno középsulis koromban rendszeresen jártunk oda barátnőkkel és viccen kívül 10-20 ember cigizett mindig kint, többségükben fiatalok. De a Határ úton szálltam át minden minden reggel és délután középsuliba, vágni lehetett a füstöt és akkor még az aluljáróban meg a megállókban is szabadott. Ma elég gyakori hogy valami közlekedési csomóponton én dohányzok egyedül vagy max még egy-két ember. És ebbe már beleszámolom a hevítősöket meg az e-cigit is. Sima cigit már alig szív valaki. Csak még egy gyakorlati példa, 18-20 évesen ha tüzet kellett kérnem akkor kb bárhol jártam a városban elég volt csak körbefordítanom a fejem, hogy ki cigizik öt méteren belül. Az elmúlt 1-2 évben megesett már, hogy előbb értem a legközelebbi dohányboltba és vettem egy öngyújtót. Oké, lehet hogy 1-2 hevítős vagy e-cigis szembejött közben, azoknak meg nincs, de én akkor is így látom a trendeket.
2023. szept. 27. 17:37
14/19 A kérdező kommentje:
Én pedig azt a trendet látom, hogy 16(-18) évesek vagyunk és az osztálytársaim nagyjából kétharmada, míg a párhuzamos osztályokból is kb. a fele cigizik. Többségük e-cigit. És akkor az alsóbb vagy felsőbb évesekről még nem tettem említést. Vidék! Viszonylag gyakran járok Pesten és bizony a nagyobb pályaudvarok térségében is hasonlóak a tapasztalataim.
Hozzáteszem, hogy én sosem dohányoztam.
2023. szept. 27. 17:42
15/19 anonim válasza:
Akkor viszont nem is nagyon emlékezhetsz azokra az időkre, amikhez én viszonyítok :) 2007-ben kezdtem a középsulit és nem én voltam az egyetlen aki már kilencedikbe úgy jött, hogy dohányzott. (Nem vagyok rá büszke, de így volt.) 26 fős osztályból érettségikor ketten nem cigiztek összesen. Persze gondolom sulija válogatja, mi egy szakközép voltunk max hármas körüli osztályátlagokkal egy elit gimiben lehet kisebbek voltak az arányok.
2023. szept. 27. 18:04
16/19 A kérdező kommentje:
2007-ben születtem, vagyis nagyjából 2013-2014 óta van viszonyítási alapom, de én akkor sem azt veszem észre, hogy kevesebben dohányoznának, mint akkoriban.
2023. szept. 27. 18:12
17/19 anonim válasza:
Lehet nálatok más a helyzet. Minden bunkóság és előítélet nélkül, de nem vagy véletlenül kelet-magyarországi? :)
2023. szept. 27. 18:26
18/19 A kérdező kommentje:
Fejér (vár)megyei vagyok.
2023. szept. 27. 18:30
19/19 anonim válasza:
Akkor passz, az én személyes tapasztalataim tényleg teljesen mást mutatnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!