Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Cigaretta helyett milyen...

Cigaretta helyett milyen érdekes növények vannak, amik akár pipában, akár betöltve "fogyaszthatóak"?

Figyelt kérdés
Nem dohányzok és nem is akarok, szerencsére nekem semmit nem jelent, ellenben érdekes hatású legális (természetesen) növényeket kipróbálnék.
2023. ápr. 5. 08:59
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam, dohány helyett, nem cigaretta helyett... Igazán bevezethetnék a kiírt kérdés utólagos szerkeszthetőségét...
2023. ápr. 5. 09:00
 2/13 anonim ***** válasza:
CBD virág :)
2023. ápr. 5. 09:00
 3/13 anonim ***** válasza:
Lucerna levél.
2023. ápr. 5. 10:39
 4/13 A kérdező kommentje:
#3 Abban mi a különleges? Trollok kíméljenek...
2023. ápr. 5. 11:11
 5/13 anonim ***** válasza:
macskamenta, damiana, hortenzia
2023. ápr. 5. 11:26
 6/13 A kérdező kommentje:
#5 Ebből a damianát ismerem, olvastam "mit tud". De a többi? Köszönöm.
2023. ápr. 5. 11:43
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyik sem tud semmit. Csodát legalábbis nem érdemes várni :D
2023. ápr. 5. 11:50
 8/13 anonim ***** válasza:

Pár éve kipróbáltam valami ziliz gyökeret, amit a gyógyszertárban nagy vigyorogva adtak oda, hogy jaj csak be ne álljak tôle. Aztán semmilyen sem volt, azon kívül hogy nem ég végig magától, hanem folyametosan hevíteni kell. Elég macerás így pipázni. Vagy vízipipába kellett volna tenni, vagy nem tudom.

Pár fûszernövény elszívható az aromája miatt, de a vége csak az a sztorinak, hogy rendes pipába csak pipadohány való.

Fel kellett találnom újra a spanyolviaszt, de nem véletlenül dohányt használnak évszázadok óta.

2023. ápr. 5. 13:20
 9/13 anonim ***** válasza:
Állítólag Németországban kapható gyógyszertárakban egy Kräuteretten nevû dohánymentes gyógynövény cigaretta, amit a leszokáshoz ajánlanak, meg pld nemdohányzó színészek azt használnak, amikor dohányosokat játszanak el, de ismét csak állítólag, mert személyesen még nem láttam ilyent, szóval állítólag borzalmas íze van.
2023. ápr. 5. 13:24
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

A menta feléknek egyébként jó íze van ízre.

Hatása a komlónak van nyugtató - de iszonyatos az íze.

Gyengébb relaxációhoz fűszernövények is jók, ezek a rozmaring, a bazsalikom és a kamilla (akár kombózva).

Az oroszlánfarokkal (leonotis leonurus) is lehet kísérletezni, vagy pl a lobélia nevű virággal.

De ahogy írtam komoly csodákat egyiktől se érdemes várni :)

2023. ápr. 5. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!