Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Van különbség a normális cigi...

Van különbség a normális cigi és e között?

Figyelt kérdés

Vettem valami olyasmi cigit mint az elektromos cigi de nem az... Ilyen fekete műanyag, és csak annyit írt rajta, hogy Only1 Mango Magic, szóval mangós ízű és nem füstöt szív az ember hanem ilyen gőzt vagy nem is tudom mi ez, amiben van nikotin, de nem füst, és úgy emlékszem, hogy kb 800-szor szivhat belőle az ember utána el lehet dobni... Azért nem nagyon ismerem, mert már több mint egy éve vettem és 1-2 szívás után eltettem és csak most vettem elő megint, de nem is ez a lényeg.

A kérdésem az lenne, hogy: pár hónap múlva kemény sport vizsgám lesz, és ugye 4 éve cigizek és pár napja kezdtem sportolni, alig bírok, pár méter után jön hogy össze essek, pedig 23 éves vagyok.. és ha leteszem a normális "füstös" cigit, és inkább ezt használom, ami nem füst hanem nikotinos gőz vagy mi akar ez lenne, akkor a tüdőm helyre jön kicsit, jobban fogok bírni futni? Vagy ugyanaz a hatása ennek mint a normális ciginek és inkább teljesen lekell tenni, hogy vissza kapja a tüdőm a régi erejét?

2023. jan. 29. 19:32
 1/3 japierdole98 ***** válasza:
100%
Kezdésnek jó az e-cigi mert 'elvileg' nincs benne annyi káros anyag, és legalább ilyen kátrány meg ilyeneket nem nyel be a tüdőd. De hosszútávon azt sem javaslom. Nem is a nikotin nem tetszik a tüdődnek, a nikotin kevés mennyiségben még egészségesnek is hat, inkább a füst az amit nem bír annyira. Én snüsszel raktam le a cigit, azóta jobb levegőt venni, egészségesebbnek is érzem magam.
2023. jan. 29. 19:51
 2/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
Sokkal jobb az e-cigi, ha már dohányzásról beszélünk. Ez amit írsz az kb. ugyanaz, mint az ElfBar, csak a neve nem az. Ezekkel inkább az szokott baj lenni, hogy mivel több helyen használható, akármikor előveheted, beleszívsz, elrakod, stb., kb. 3x annyit használják az emberek, mint amennyit sima cigivel tettek eddig. Viszont nincs kátrány benne és nincs égéstermék a cigihez képest, és igen, egy idő után jobb lesz, csak van akinek nem jön be, más teljesen. Meg a kérdés az, hogy a cigit miért szívod, mert ha a nikotin vagy a füst miatt csak, akkor oké, de ha már pl. a dohány íze miatt, a mozdulatok megszokása miatt, akkor gondban leszel.
2023. jan. 30. 06:31
 3/3 anonim ***** válasza:
Az egy kis eldobhato “pod” rendszer. Rovidtavon jobb lesz tudodnek de egy ido utan en legalabbis elkezdtem kohogni fel ilyen nyalkas cuccot. Mikor letettem elmult. Nem tudom hogy rad milyen hatassal lenne. Hogyha nikotin kell akkor jo lehet a snussz is, de ha a dohany ize miatt akkor esetleg izesitetlen HEETS vagy NEO segithet. Azoknak egeszen dohany ize van, csak az hevitve van, nem egetve szoval probald ki, bajod nem lesz tole sok
2023. jan. 31. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!