Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hol lehet infofmálódni a...

Hol lehet infofmálódni a külömböző dohányok, dohánytermékek tartalmáról?

Figyelt kérdés

meguntam amit szívok és váltanék, de az egységes csomagoláson fel van tüntetve a márka és az, hogy meg fog ölni. Az hogy milyen dohánytípus, hol és ki állította elő milyen eljárással.... valamiért nem fér el a rothadó tüdős képek mellett.

Úgy gondolom annyi pénzért amibe a dohányzás kerül jogunk lenne tudni mit szívunk.

2023. jan. 15. 09:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Érdekes felvetés!!!de mennyire igaz.!!!!de komolyan!milyen cigit szívtál eddig?
2023. jan. 15. 10:42
 2/7 A kérdező kommentje:

magamnak sodrom a cigarettát: pepe, manitu vagy pueplo dohányokból, papír alapú füstszűrűvel(mascotte vagy gizeh), régebben szívtam acapulco és amerikan spirit dohányt is, de ezeket már rég nem forgalmazzák.

azért választottam annak idején ezeket a dohányokat mert környezetbarát módon termesztik és nem tartalmaznak adalékanyagokat, de ezt már nem tüntethetik fel mert reklámnak számít, a dohányboltban meg hiába kérdezem mert az eladók régebben is csak a csomagoláson feltüntetettek alapján tudtak informálni ami manapság annyi: cigaretadohány.

mostanában szivarkákat szoktam próbálgatni, de azokra se írják rá, hogy szegfűszeges, meggyes, vaníliás... hanem: zöld, lila, sárga, piros én meg találjam ki melyik a natúr, ha mellélövök legközelebb másfajtát veszek.

szeretnék elkezdeni pipázni, de a pipadohányoknál is káosz van, viszont azokkal nem szeretnék kísérletezni mert, ha olyat veszek ami nem ízlik az hosszú ideig nyomot hagy a pipában.

2023. jan. 15. 12:54
 3/7 anonim ***** válasza:
1es vagyok ....huh....nagy respekt neked.nem azért mert dohányzol ,hanem azért mert ha már dohányzol,elég tudatosan teszed.ezt úgy értem hogy próbálsz minőségi dohányt szívni.és ha lehet mondani élvezed az ízeket,és megadod a módját .ez nagyon dicséretes.szerintem erre lehet azt mondani ,hogy "kultúrált"dohányzás.Hány éves korodra jutottál el erre a szintre?
2023. jan. 15. 17:29
 4/7 A kérdező kommentje:
Most 33éves vagyok 11éves korom óta dohányzom 16-17 évesen kezdtem tekerni a cigit kb.:10-12 éve találkoztam az organikus dohányokkal és azóta leginkább azokat szívom. 3 éve bukkantam rá a papírfüstszűrőre azóta nem bírom elszívni a gyártott cigarettát. A kultúrált dohányzás szerintem nem az életkortól függ, hanem a motivációtól, ha azért dohányzol mert nikotinfüggő vagy akkor nem fog menni, ha a füst szeretete miatt akkor alapból arra lesz szükséged. Te szívd a cigit, ne a cigi szívjon téged(bár ez igaz az alkoholra, marihuánára, édességekre és igazából bármilyen szenvedéjre).
2023. jan. 15. 20:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát ....respect
2023. jan. 15. 20:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Elvben a cigaretta gyártók rendszeresen ellenőrzik laboratóriumi vizsgálatokkal az alapanyag összetételét. Hogy ők kiadnak-e adatokat "illetéktelen" személyeknek, azt kétlem.
2023. jan. 17. 21:59
 7/7 A kérdező kommentje:

Igazából én nem feltétlenül titkos információkra és receptúrákra lennék kíváncsi, hanem olyanokra amik régebben fel voltak tüntetve a csomagoláson(pl.:virginia dohány, organik esetleg ki gyártja stb...).

Amit igazából keresek:

Környezetbarát módon termesztett cigarettadohány a pepén, manitun és pueblon kívül.(ezek egyébként remek dohányok csak már tíz éve váltogatom őket és meguntam szívesen kipróbálnék valami mást)

Illetve környezetbarát módon termesztett pipadohány. Itt például ha a gyártót fel tüntetnék is előrébb lennék mivel tudom, hogy a von eicken és a Pöschl tabak termékei ilyenek csak nem tudom, hogy milyen márkaként kerülnek nálunk forgalomba.

2023. jan. 17. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!