Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Aki egyszer nem tudott rászokn...

Aki egyszer nem tudott rászokni a cigire, később (évek múlva) sem tud?

Figyelt kérdés

16 éves voltam, amikor először beleszívtam barátom cigijébe, után kocadohányos voltam, nagyon változó volt, hogy milyen gyakorisággal szívtam. Buliban sem mindig, inkább akkor, amikor rosszul voltam lelkileg és akkor is változó volt, hogy hány szálat (mondjuk két száltól-öt szálig terjedően/nap). Illetve, amikor hozzájutottam, mert ugye 2 évig még nehézkes volt. Rászokni rendesen nem tudtam, egy idő után undorodtam tőle, nem tudtam csak a nikotin miatt szívni. Akkor volt szünet, majd megint folytattam. Ez ment 19 éves koromig, akkor megfogadtam, hogy többet nem, de szinte minden évben volt olyan időszakom, amikor hiányzott, leginkább ez a folyamat, hogy kibontok egy szűz dobozt, kiveszek egy szálat, a számba teszem, oda tartom a gyújtót, meggyújtom és az első slukk.

Most 23 vagyok, megint nehéz időszakom van, nagyon jól esne egy szál, tényleg egyre erősebben gondolkodom rajta,de megfogadtam valamit...és félek attól is, mi van, ha most rendesen rászokok.

2022. dec. 11. 12:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem fogsz rászokni.amit leírtál abból az derűl ki hogy elég nagy akaraterőd van,illetve az hogy nem jelent különösebb problémát letenni.Én azt javaslom ,ha nagyon kívánod,vegyél egy doboz cigit,amit szeretsz és nyugodtan szívjál ...!nem tudom milyen cigit szívtál de szerintem egy közepes teljesen jó.nem kell nagyon erős.
2022. dec. 11. 12:25
 2/5 Senior Séf ***** válasza:
63%
Neked kihívás rászokni a cigire? Hát, nem kívánom neked, azt megtudd, milyen nehéz LESZOKNI róla.
2022. dec. 12. 16:36
 3/5 A kérdező kommentje:

Hát..szerencsére mások vagyunk🙂

2022. dec. 12. 18:55
 4/5 ankap1975 ***** válasza:
A dohányzás függőséget okozó hatása nem változik az idő múlásával, így ha valaki egyszer nem tudott rászokni a cigarettára, később sem fogja tudni rászokni. A dohányzás függősége sok esetben mélyen gyökerezik a személyiségben, és rendszerint a dohányzás kezdete óta fennálló szokások, érzelmek és helyzetek kapcsolódik hozzá. Azok az emberek, akik nem tudtak rászokni a cigarettára, általában nem is érzik azt a kényszert, hogy elkezdjenek dohányozni, még akkor sem, ha évek telnek el az első kísérletük óta. A dohányzás függősége tehát nem változik az idő múlásával, és ha valaki egyszer nem tudott rászokni a cigarettára, akkor később sem fogja tudni. ( ChatGPT )
2022. dec. 14. 11:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Én 14 évesen kezdtem lopkodni fateromtól a cigit (havonta egyszer-kétszer) akkor még nem szoktam rá, mondjuk valószínűleg azért, mert nem is tüdőztem le. 16 voltam, amikor először vettem magamnak teljes dobozt, azt már le is tüdőztem, és onnantól már nem tudtam letenni.
2022. dec. 19. 15:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!