Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mit csináljak most? A kislányo...

Mit csináljak most? A kislányom kipróbálta a (dohányzást) cigit és még csak 11 éves?

Figyelt kérdés
Az iskolában látták őt cigivel a kezében feltehetőleg tőlem nyulta le.Sajnos mi a szülei dohányzunk,de mindig próbáltuk őt ettől óvni!Mi tévő legyek?Nagyon elkeserít?Adjatok tanácsot,hogy hogyan kezeljem!
2010. szept. 30. 15:09
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat és teljesen egyetértek veletek.Tudom ,hogy pont nekem és a páromnak kellene példát mutatnunk a gyermekünknek.Most tegyem le a cigit és kész?

Biztosan nem fog menni csak ugy hipp-hopp mert most amúgy is elég zaklatott a lelkem pont a történtek miatt.Annyira bánt a dolog mert egy értelmes ,jó tanuló ,illemtudó kislány.Mit rontottam el???Hogy rossz pédát mutatok neki?

Nagyon bánt!!

2010. szept. 30. 15:29
 12/19 anonim ***** válasza:
Mondjuk egy dolog hogy ti cigiztek,lehet ő csak be akar illeszkdni a közösségbe nem akar kiközösített lenni,sajnos manapság ha nem cigizel,piálsz,bulizol,pasizol kiközössitenek a többiek már ötödik hatodik ban is és ez nem vicc ilyennekel foglalkozom.
2010. szept. 30. 15:40
 13/19 anonim ***** válasza:

Az egyik válaszoló jót mondott.

Szokjatok le együtt. (Vagy ha ő még nem függő, az még jobb.)

És az igaz, hogy hogy várjátok el a 11 éves gyerektől, hogy ne cigizzen, ha ti is. Emlékszem volt, hogy a szüleim mondtak valamit, amit nem csinálhattam ő meg csinálta. Ezt felhoztam neki, és azt mondta, hogy ő felnőtt, ő csinálhatja. Hát ettől csak idegesebb lettem, ezért kéne inkább nektek is leszokni.

Amúgy ha előtt cigiztek, akkor az még jobban mérgezi, mintha ő szívja, mert a passzív dohányzás károsabb.

Úgyhogy még egyszer csak azt tudom hangsúlyozni, hogy vle együtt szokjatok le. Jobb lesz mindnyájótoknak.

2010. szept. 30. 17:56
 14/19 anonim ***** válasza:

"Most tegyem le a cigit és kész?

Biztosan nem fog menni csak ugy hipp-hopp mert most amúgy is elég zaklatott a lelkem pont a történtek miatt."

Epic :D

Najó hát, megértelek én, ilyen a függőség. :( Szerintem a legjobb tényleg csak ha reménykedsz hogy a lányod nem fogja kipróbálni. Illetve a második legjobb. Szerencsére egyébként egyre kevésbé "menő" dolog cigizni, úgyhogy ha nem fog nagyon ráállni - márpedig 11 évesen ha rendesen nevelitek/foglalkoztok vele, akkor nem fog -, akkor jó eséllyel abbahagyja.

Persze azt azért megemlítheted neki hogy mennyire rossz dolog a cigifüggőség, és mennyire sajnálod hogy annak idején elkezdted. Csak ne legyen benne az hogy márpedig én megtiltom neked hogy cigizz.

Így egyébként sose fogsz leszokni ha bármi van az életbe azt mondod hogy jaj most nem tudok leszokni mert akármi. A leszokás az legalább fél évig tart, ahogy észrevettem másokon, és fél év alatt úgyis fog valami történni az emberrel. De ez más téma.

2010. szept. 30. 18:36
 15/19 A kérdező kommentje:

Hali!

Sikerült tegnap megbeszélni higgadtan és nyugodtan.Csak kiváncsiságnak tűnik és csak egy alkalommal történt meg.

Bízom a lányomban és megígérte,hogy nem lesz több alkalom !!

Amúgy kifejezetten útálatosnak tartja és büdösnek.Bízom benne és remélem sosem fog rászokni.Engem nagyon elgondolkodtatott a kérdés és a történtek.Igazatok van mert én vagyok az a személy aki a legrosszabb pédát mutatja a gyerekének.Szégyenlem magam és ezért erőt veszek magamon és megpróbálom az eddig lehetetlennek tűnő dolgot:A CIGIRŐL VALÓ LESZOKÁST

Köszönöm ,hogy őszinték voltatok és válaszoltatok a kérdésemre.Köszönöm és kívánok mindenkinek füstmentes gyönyörű szép napokat!!

2010. okt. 1. 08:26
 16/19 anonim ***** válasza:
szia! figyeld meg szorosabban a lányod és ha látod h van nála anyag illetve cigizik addig verd amíg él.....Sok sikert!
2010. okt. 2. 22:10
 17/19 A kérdező kommentje:
Az elöttem hozzászólónak csak annyit,hogy egy idióta!Sosem ütném meg a gyermekemet!Ez egy állat!Ilyenek egy bezárt ketrecben a helye!
2010. okt. 4. 12:34
 18/19 anonim ***** válasza:
Vágd le a kezét és akkor nem láthatják hogy a kezébe van a cigi. Azt mindenképp mondd meg neki hogy inkább cigizzen otthon veletek, mint a suliba, mert ott már nagyon nem tolerálják.:S
2010. okt. 5. 16:53
 19/19 anonim ***** válasza:

11évesen cigizik a lányod? hát jóég mondhatom...

tudod ilyenkor a szülőket hibáztatják..és hát nekik kell igazat adnom...és gondolod h be is tartja a lányod majd ezt? sztem túl fiatal hozzá...bízz meg valakit, hogy figyeljen rá néha a suliban...és ha nem lehet szép szóval megoldani,akkor báris hogy oldanád meg? sehogy? az nem megoldás...nem mondom, hogy veréssel...max szobafogsággal, gépezés megtiltásával eltudsz érni sikert.

2011. jan. 1. 05:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!