Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Az normális, ha az elektromos...

Az normális, ha az elektromos cigim akksija felmelegszik töltés közben?

Figyelt kérdés

Szinte vadonat új a készlet és az akksi is (cserélhető), de nekem fura, hogy így felmelegszik. 18650 Lithium Ion akksiról van szó, 2500 mAh-s.

Kategóriáért elnézést, muszáj vagyok iderakni, mivel ugye az ecigi dohányzásnak minősül. 🤷🏻‍♂️

2022. jún. 27. 12:02
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Normális, minden akksi melegszik töltés közben.
2022. jún. 27. 12:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam, köszönöm. Eddig valahogy nem tűnt fel. 😅
2022. jún. 27. 20:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha kivehető akkor lehetőleg ne a készülékben töltsd, nem tesz jót neki.
2022. jún. 27. 22:51
 4/7 A kérdező kommentje:
Kivehető igen. Jelenleg külső töltőm nincs. Miért nem szabad készülékben tölteni? Én úgy tudom, hogy az nem tesz jót neki, ha töltés közben szívnám (ezt mondjuk nem is tudom mert tiltja). Szóval ha felvilágosítasz ilyen téren, azt megköszönöm. :)
2022. jún. 28. 04:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Általános iskolai fizika... az elektromos áram hatásai, hőhatás.
2022. jún. 28. 12:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért érdemes külső eszközzel tölteni a 18650 (és minden egyéb nem beépített akkumulátort) mert ha valami meghibásodik akkor a vape eszközben nem keletkezik kár.

Bármi lehet, a töltésvezérlő és a mod szoftver is ugyan azon a nyákon illetve chip készleten van. Egy meghibásodott akku tönkre teheti a szoftvert és a hardvert is.

Nem reklámozni akarom az oldalt, de ezt a márkát merem ajánlani: [link] régóta használok xtar töltőket, soha semmi gond nem volt velük ár/érték arányban verhetetlen a piacon.

10440-től 26650-ig bármit tud fogadni, smart töltő szóval csak belerakod az akkut és akár egy USB-s mobiltöltővel is feltöltheted.

Tehát érdemes beruházni egy ilyen töltőre és egy plusz 18650 akkura. 2 akkuval mindig lesz egy feltöltött tartalékod, és folyamatosan tudsz e-cigizni :D

Egyébként 18650-ben is van sokfajta. e-cigibe pl csak az jó ami legalább 25A (vagy több) áram leadására képes.

Ritkán van hogy én is készülékben töltöm az akkut, olyankor nekem is forró lesz. De nem az akku hanem az e-cigi USB aljzata és chip készlete ami forrósodik.

Ezt a videót pedig azért mutatom, hogy lássad mennyi energia van egy ilyen "pici" 18650-es cellában: https://www.youtube.com/watch?v=WnZuMfq6kec

Nyilván itt a csesztetés miatt gyullad fel, de érzékelteti hogy bizony nem gyerekjátékok ezek az akkuk!

2022. jún. 28. 16:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Nahát, köszönöm a tartalmas választ! Így már érthetőbb a dolog! Ezesetben beruházok egy töltőre és a tartalék akksit is jó ötletnek tartom, tekintve hogy 30-35W teljesítményen használom, bár így is kibír majdnem egy teljes napot egy töltéssel (legalábbis hétköznap), de ettől függetlenül bármikor jól jöhet, esetlegesen ha elfelejtek vagy nincs idő tölteni valami oknál fogva. :)
2022. jún. 28. 18:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!