Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mit tegyek, ha a páromnak...

Mit tegyek, ha a páromnak ennyire fontos a cigi?

Figyelt kérdés

Naponta másfél dobozzal elszív. Reggel elvisz magával pénzt azon vesz egy dobozt és elvárja, hogy én is vegyek neki mindennap. Ha meg nem akkor húzza a száját. Hétvégente, ha itthon van kevesebbet szív, de akkor is fél óránként rágyújt.

Féltem őt, mert áprilisba az apukája szívelégtelenségben elhunyt és ott közrejátszott az, hogy 40éve dohányzott folyamatosan.

Nincs bajom a cigivel, de kevesebbet is szívhatna.

Volt mikor ez megnyomta az anyagi helyzetünket, akkor is cigit kellett neki venni és inkább éhezett csak cigije meglegyen.

26 éves férfi.

2022. jún. 23. 19:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Leírásod alapján párod nikotinfüggő. Leszokási szándék esetén valószínűleg spontán ezt nem fogja tudni megtenni, nikotinpótlással és sz. e. vareniclin használatával van rá esély.
2022. jún. 23. 20:15
 2/11 A kérdező kommentje:
1 hónapban 100ezer elmegy cigire. Jó lenne azt félretenni...
2022. jún. 23. 20:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha párodban van elhatározás, nikotintapasz és nikotinos rágó vény nélkül kapható a patikában, de az adekvát dozírozás érdekében háziorvosi segítség igénybevételére lenne szükséges. A vareniclin már vényköteles és elég drága, elsősorban "csak" nikotinpótlással sikertelen leszokási kísérlet esetén jön szóba a felírása. A sóvárgás csökkentésén túl a cigire szánt pénz egy jó részét el is viszi TB támogatás hiányában. Kitartást!
2022. jún. 23. 20:22
 4/11 anonim ***** válasza:
23%
Nem lesz semmi baja nem kell aggódnod. Én cigi függő vagyok már 8 éve kutya bajom, ritkán vagyok beteg stb. Fél óránként rágyújt. Fogadd el, egy normális dohányos márcsak ilyen. Másfél doboz meg nem olyan vészes sztem. Mondjuk az ára már vészes.
2022. jún. 24. 06:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

100000 forint havonta az 3300 forint naponta, ami nem másfél, hanem 2 doboz cigi egy nap.

Egyébként külsö behatásra(a te nyomásodra) nem fog leszokni. Ehhez belsö motiváció kell. Amíg ez nincs, addig esélytelen, hogy leszokjon.

Esetleg megpróbálhatod a külsö nyomást belsö motivációvá alakítani: megmondod neki, hogy nem akarsz 50 évesen özveggyé válni, ezért szakítasz vele/elválsz, ha nem kezd valamit a helyzettel.

2022. jún. 24. 10:29
 6/11 anonim ***** válasza:
74%

Le leszek pontozva az tuti, de 4essel értek egyet, ez semmi extra, ilyen a függőség. Pont ezért én nem is jönnék össze egy nemdohányzóval, gyengíti a kapcsolatot ha van valami ilyen alap dolog amit csak az egyik fél csinál, a másik meg nem érti miért stb.

Nem mondom, hogy hagyd el, de fel kell készülni arra, hogy ebből nagyobb balhé is lehet később. Ha le akar szokni, támogasd, ha nem, csak hagyd.

2022. jún. 24. 13:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért ne mondjatok már ilyet, hogy másfél az normális. Én is cigizek, de pont elég napi 5 szál, nem, ez rohadtul nem normális, lehet lepontozni. Belgyógyászati osztályon dolgozok, had ne meséljek...
2022. jún. 28. 07:48
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

7

Azért az egészség bőven a genetikán múlik és bőven árt a légszennyezettség is.

2022. jún. 28. 08:05
 9/11 anonim ***** válasza:
47%
Oké 20 év osztályon töltött munka után, sürgősségi szakápolóként biztosan nem tudom jobban mint te. Nem vitatkozok. Persze, a 2 doboz is normális. Sőt a 3 is belefér. Semmi következménye nincs, csak a genetika miatt leszel száj /tüdőrákos. Ezzel nem ítélkezni akarok, de azért baromság szerű kommentekkel had ne értsek már egyet. Szép napot!
2022. jún. 28. 13:35
 10/11 anonim ***** válasza:
Èn 1.5-2 dobozról tettem le a cigit. Az első lèpès az elhatàrozàs. Amíg ez nincs meg benne, addig nem fog leszokni. Èlvezi a dohànyzàst ennyi... Visszàbvesz egy ideig, ha kedvedre akar tenni, de rövid ideig fog tartani...
2022. júl. 1. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!