Mindent az IQOS-ról?
Nem vitamin, vagy orvosság. Ugyan úgy káros a szervezetre nézve. Azonban elvileg a ciginél jobb. Legalábbis jelenleg papíron. Majd 50 év múlva térjünk vissza erre, hogy milyenek a hosszútávú hatásai.
Akik szívják az ismerettségi körömbe ők dícsérik. Valóban nem is köhögnek annyit, mint mikor cigiztek. Nincs kellemetlen szag utána a ruházaton meg ilyenek. A cigivel szemben tehát vannak ilyen előnyök. De ugye ez is gyerekcipőben jár még. Hosszú távú hatása nem ismert. Viszont leszokásra nem alkalmas. Haverok még valamivel többet szívnak mint előtte, valamint ugye emiatt drágább is. De a cigaretta pár káros hatását kiütötték. A többit meg majd látják.
Káronak káros, mert mert nikotint tartalmaz. Amiért " egészégesebb " azaz, hogy kátrányt nem szívsz be, mivel ez hevíti a HEDS-et azaz a dohányt. Valamint egy rakás más vegyi anyagot sem tartalmaz mint a remdes cigi.
Az ízét szokni kell, de vannak más-más izű HEDS-ek.
Egy HEDS-ben kb 15-18 slukk van, az IQOS DUO- készülékkel kettőt egymás után is eltudsz szívni.
Ha megvásároltad, lesz egy oktató anyag a honlapjukon, regisztrálció után érdemes minden videót megnézni, mert ha nem tetszik, nem jön be, csak ezek megmézése után adják vissza az árát. Azt is csak 14 napig. Azaz elállhatsz a vásárlástól és vissza adják az árát ha nem nyerinel a tetszésed. 14 napig teszteld. Anélkül ne vidd vissza.
Alapból adnak hozzá tisztító pálcát, ezt később vegyél is hozzá, gombokért adják. Tisztítani pedig 20 szálanként erősen ajánlott. De ezt azboktató videó is elmpmdja majd, hogy hogyan kell milyen időközönként.
Személyes tapasztalat:
1. Nap: Nem ízlett, de a cigi éhségég nem jelentkezett, így nem tudtam le azzal, hogy nem ízlik. Az első szálc cigi egy nem dohányzónak ehhez képest katasztrófa.
2. Nap: Kezdtem megszokni. Az íze még nem volt az igazi, de kv után jól esett.
3. Nap: Párom rágyújtott miközben én az IQOS- szívtam. A sima cigi nagyon büdös lett nekem. Nem bírtam elviselni a szaggát.
4. Nap: Szó szerint hányingerem lett ha valaki melettem szívta a rendes cigit.
5. Nap: Párom is áttért az IQOS-ra.
Ugyanúgy és annyit kell szívni mintmintha rendes cigit szívnál.
Én ajánlom. Főleg ha nem vagy nagydohányos. De még nekik is javaslom.
Nem büdös, nincs hamu, így tiszta is, és sokkal kevesebb káros cucc van benne. Nem füstöt fújsz ki, hanem párát. Ezért nem is értem miért tiltják sok helyen.
Most akciós is, 30k belyett 13k.
#3 Vagyok. Elgépelésekért bocsi. Fáradt vagyok.
#2 Egy 20 szálas Heds 1430 ft. Persze ez változó áron, ahol én veszem ennyi.
Egy Cigi 1450-nél kezdődik kb.
Egy 50 grammos WEST dohány 3130 ft, hozzá egy olcsó Club hüvely 220. Ebből kijön kb 60 szál cigaretta, ma de töltögesd.
Szóval nem. Nem drágább.
Hacsak nem a 20 szálas Pegazus szivarkát nézzük, amit sokan szétszednek és betöltik cigipapírba.
Így 1130 + a hüvely árából kb 40-45 szál cigi megvan.
De az rettenetesen büdös. Nekem legalábbis.
Abban viszont egyet értek, hogy egy niktont tartalamazó dolog sem egészséges.
Valamilyen szinten mindig káros, ha plusz dolgot viszel a szervezetedbe. 10 éve ecigizek, plusz szivarka, stb., csak nikotinos cuccokat szívok, de eddig semmilyen függőségem nincs, sokszor kisebb kihagyásokat is csinálok, semmi problémám nincs.
#3-as jól összefoglalta a HEETS-ről a dolgokat. A hatóságok mindig addig tartanak valamit veszélyesnek, amíg nincs bevételük, ahogy beviszik a dohányboltba minden rendben van, ez sokat elárul. A másik probléma az, hogy milyen rossz már, hogy egyre kevesebben jelentkeznek cigi elvonó kúrára, kevesebb nikotintapasz és rágó fogy.... Egyelőre a HEETS és az Iqos a legjobb alternatíva a dohányzásra, nincs egyáltalán több negatív hatása, mint annak, ha a boltokban megveszel mindenféle tusfürdőt, krémet, tejterméket, stb., vagy a mekiben ki tudja miből készült hamburgert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!