Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Van a dohányzásnak jótékony...

Van a dohányzásnak jótékony hatása is a sok károson kívűl?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 13. 15:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
A dohánygyárak és cigiboltok jól élnek az árából.
2022. ápr. 13. 15:17
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Jó érzés
2022. ápr. 13. 15:22
 3/12 anonim ***** válasza:
16%
Nem tudom. De olvastam már, hogy a memóriára jó hatással van.
2022. ápr. 13. 15:22
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
Nincs.
2022. ápr. 13. 15:23
 5/12 anonim ***** válasza:
81%

Ahogy vesszük. Én például rettenetesen utálom a sót, gyerekkoromban ezért kórosan sovány voltam, mert semmi nem ízlett. Nyilván mióta magamra főzök, meg tudom oldani, hogy ne haljak éhen, de régebben nagyon meg kellett válogatnom, hogy miket veszek a boltban, mert mindenben van só.

Viszont amióta dohányzom, kissé eltompult az ízérzékelésem, szóval nem az van, hogy társaságban csak turkálom az ételt és nem bírom megenni, hanem ha nem is annyira ízlik, de le tudom nyelni probléma nélkül. Ez nekem hatalmas könnyebbség.

De természetesen tudom, hogy én ezzel nagyon nem vagyok tipikus.

2022. ápr. 13. 15:28
 6/12 anonim ***** válasza:
97%
1. Meg az állam milliárdokat kaszál ebből, sőt neki vana legnagyobb haszna.
2022. ápr. 13. 16:27
 7/12 anonim ***** válasza:
50%
Van. Elveszi az étvágyat, így könnyebb lefogyni. Dopamint szabadít fel az agyban, emiatt jó érzés cigizni, kb olyan mint a csoki evés. Nyilván több a káros hatása, mint a hasznos, de ezt sokmindenről el lehet mondani. Ilyen alapon akkor senki ne igyon sört, ne egyen csokit, pizzát, stb. Láncdohányozni nyilván nem az örökélet garanciája, de én azt mondom, hogy pár szál belefér néha. Amúgy meg az emberi kultúra része. Szóval szerintem egy kultúrált dohányos semmivel sem rosszabb, mint aki a McDonaldsba jár ebédelni minden nap. Én meg a hamburgert, chipseket, kólát nem nézem semmibe.
2022. ápr. 13. 16:39
 8/12 felkelhetetle ***** válasza:
75%

Az égvilágon nincs semmi jótékony hatása, tényleg semmi!

Egyetlen tudós vagy orvos, nem adja a nevét egy olyan ,,pozitív" hatás megerősítésre amit felettem leírtak.

Bárki bármilyen érvet mond a dohányzás mellet az tételesen és egyértelmüen megcáfolható.

- A legnépszerűbb az, hogy a dohányzás megnyugtat. - Ez természetesen nem igaz, sőt, a dohányzás még idegesebbé is tesz, hiszen aki rászokott a dohányzásra és nem elégíti ki a függőségét, akkor az ideges lesz, de ha rágyújt, akkor csak annyit ér el vele, hogy megszünteti azt az idegességet, amit elve a dohányzás okozott.

- Dohányozni jó érzés - nem, nem az, mindenki emlékezzen vissza az első szál cigijére, köhögött tőle, undorodott, valószínűleg még hányingere is volt tőle, szervezet figyelmeztetett, hogy nem jó, az amit most csinálsz. Ez csak akkor változott meg, mikor a társadalmi nyomásra végre sikerült függővé válni. A dohányzás, csak azért tűnik jó érzésnek, mert kielégíti a nikotinéhséget(ami egy idegméreg) és az a ,,jó érzés" is csak pár percig tart és ez a ,,jó" érzés is csak annyiban nyilvánul meg, hogy úgy érzik magát a dohányos, mint az, aki nem dohányzik.

- Elveszi az étvágyat - ehhez igazából felesleges hozzászólni, mindenki tudja, azt hogy az soha nem jelent jót, ha az embernek elmegy az étvágya fogyni nem étvágycsökkentéssel kell, hanem úgy hogy megváltoztatjuk az étrendünket normális kajákra.

- Növeli a memóriát, konckentrációt - Most viccelsz ugye? Mégis mitől mitől növelné? A konckentrációt még csökkenti is, hiszen ha rég nem gyújtottál rá, azon fogsz kattogni, hogy mikor tudsz rágyújtani és nem arra figyelsz, amire kellene.

Igazából nem sok dolgot lehet mondani, ami többet ártott volna az emberiségnek, mint a dohányzás. Nincs az a háború, járvány, természeti csapás, ami több ember életet keserített meg vagy vett el, mint a dohány.

2022. ápr. 14. 13:11
 9/12 anonim ***** válasza:
52%

"Van a dohányzásnak jótékony hatása is a sok károson kívűl?"

Igen. A rokonaid fognak örülni, hogy hamarabb megszabadulnak tőled.

2022. ápr. 17. 22:14
 10/12 anonim ***** válasza:
Fogyni fogsz... késöbb már ELfogyni...
2022. ápr. 18. 12:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!