A cigarettában főleg nemis maga a dohány káros?
Az American Journal of Public Health 2008-as beszámolója szerint a dohányból nem tudják kivonni az aroma csökkentése nélkül a radioaktív polónium-210-es izotópot, amely egy év alatt annyi károsodást okoz a dohányzónak, mint amennyit a csernobili atomkatasztrófa okozott az egyes emberek szervezetében Magyarországon (napi 16 szál cigarettával számolva egy év alatt 0,1–0,3 millisievertnyit). Mivel a problémát a dohánygyárak az 1960-as évek óta nem tudják megoldani, a kérdést azóta is inkább a szőnyeg alá söprik
wikipédia
És azt vágod, hogy 250 millisiever a küszöbdózis, ami alatt semmilyen elváltozás nem mutatható ki? 750 és 1000 mSv között ESETLEG felléphet fáradékonyság, és 6000 mSv csak a halálos dózis. 4000mSv felett kell csak orvosi ellátás.
És azt vajon tudtad, hogy a természetes kőzeteknek is van sugárzása, és egy ember hozzávetőleg 2,4 mSv-nyi sugárzást kap csupán ezektől a kőzetektől, és a kozmikus sugárzás révén. Ezt nevezik természetes háttérsugárzásnak. És megismétlem, 250 mSv a küszöbdózis.. Mert tulajdonképpen több sugárzást kapsz, ha elmész egy röntgent felvételt csináltatni, vagy túrázni a hegyekbe, mintha elszívsz egy szál cigarettát.Nos ezeknek az adatoknak az ismerete nélkül szerintem elég nagy ostobaság a 0.3 mSv-rel meg az izotópokkal ijesztgetni a jónépet, meg vészmadárkodni.
Kérdező, bocsi, hogy offoltam.
forrás: fizika óra..
Jaj de véded a cigarettát.
Én meg a wikipédiáról szedtem, és ha ennyire akarod, akkor nem csak az izotóp, hanem a kátrány is nagyon káros.
egyrészt igaz amit sejtesz kérdező. a cigarettagyárak erősen telerakják a cigit égésgyorsítóval,meg olyan anyaggal,amitől mégtöbbet kívánsz,elszívsz 2 szálat egymás után akár.a cigiből a dohány csak kb. 60-80%.
van különbség a gyári és a sodrott(nem töltött!) cigi közt. tanácsom,hogy állj át sodrott cigire,abban kevesebb a trutymó. bár sodródohány és sodródohány közt is van különbség. mindig finomra,de nem porrá vágott dohányt kell venni(pl domingo).a sláger,austin és primus meg ezek társai olyan mintha adnék egy pofont a szarnak.
A kátrány a nikotin és a szén-monoxid a káros meg a rákkeltő anyagok te tudatlan -.-" xD
Üv CSÁÓ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!