Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Milyen "praktikák" vannak a...

Milyen "praktikák" vannak a nikotinhiány elnyomására?

Figyelt kérdés
Egy év bagózás után úgy döntöttem, hogy leszokom. Már többször is próbálkoztam, de a nikotinhiány miatt, mindig visszatértem. Ezért érdekelne kinek, mi jött be... Valami olyasféle módszerekre gondoltam, amik ingyenesek: szóval semmi nikotin tapasz, meg nikotin rágó stb. ! :)
2010. szept. 10. 22:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1 év cigizés nem vezet akkora nikotinfüggőséghez, hogy ne tudj leszokni. Igazából csak akaraterő kérdése. Én leszoktam egyszer 8 hónapra, de hülye voltam, mert rágyújtottam, gondolván: 1 szál nem árthat. De.

Ha egyszer leszoksz, SOHA nem szívj el "csak 1 szálat".

Amúgy nekem segített, hogy zabáltam a rágót, erősen mentolosat. Napi fél csomaggal vagy többel. Ha rágcsálsz helyette, azzal hízol majd, ha nem csinálsz semmit, akkor arra gondolsz majd mindig. Ez egy pótcselekvés, ami berögzül. Pótolni kell valamivel. Erre jó a rágózás pl. Kösd le magad mindig gyorsan, ha rádjön, hogy cigiznél. Szerintem ez nálad inkább pszichés függőség mint testi. Első pár nap szörnyű lesz, én akkor remegtem, azt láttam, hogy mindenki cigizik körülöttem, aztán 2 hét után már egész jól ment. Rágó,rágó, rágó:)

2010. szept. 10. 22:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Csatlakozom az előttem íróhoz. Nekem is a rágó jött be, főleg, ha ideges voltam (nem szívtam sok cigit, napi kb. fél dobozzal), de amikor ideges voltam elment napi másfél doboz is...de nekem bejött a rágózás az idegességre, a többit pedig kibírtam...esetleg még nyalóka. Mindig mondtam, hogy "rágyújtok egy nyalókára". Csak abból naponta 5-10 db kicsit drágább, mint a rágó, és a fogaknak is rosszabb.

2010. szept. 11. 12:01
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :)
2010. szept. 11. 13:57
 4/5 anonim ***** válasza:
szotyi vagy tökmag, azt amúgy se tudod abbahagyni ha elkezded:D
2010. szept. 13. 16:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Látom viszonylag régi a kérdés, én is csatlakoznék a rágózókhoz :P, annyit tennék még hozzá, hogy úgy lehet a legkönnyebben elmulasztani a nikotinhiányt ha mozogsz, folyton pótolod a víztartalmat a szervezetedben és kiizzadod. Én egy nyáron szoktam le úgy, hogy a 30+ fokban tekertem minden nap 20km-t mint egy hülegyerek :P.

2010. nov. 8. 09:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!