Szivarka, vagy cigi?
Igazából a neten nem nagyon találtam pontos leírást, hogy mi a lényegi különbség a kettő között, csak annyit, hogy a szivarka valójában cigi, csak nehezebb, meg máshogy, mással van csavarva, hogy alacsonyabb legyen rá az adó.
De ez alapján még nem igazán tudtam eldönteni, hogy most ez jobb, vagy rosszabb... Valakinek valami tapasztalat?
2
Gyakorlatilag cigi, a magyar jogszabályok szerint meg szivarka.
Köszönöm szépen!
És akkor amit itthon lehet kapni Djarum termékeket, azok szivarkák? (Mert ha jól emlékszem, Djarum cigit nem lehett itthon kapni.)
Oké, köszi! Nem, dehogy, nem sorolom fel őket, csak örülök neki, hogy végre ezt is megtudtam.
Csak szerintem hozzám hasonlóan nagyon sokat tudatlanok a témában.
Ezek szerint még nem szívtam igazi szivarkát.
Utolsó! Nem jók az, információid! 2015től az unio betiltotta a dohányfóliát,tehát ezután csak szivarlevélbe csomagoltan lehet a szivarkákat árulni! A szivarkák ára nem azért kedvezőbb mert silány a minőségük, hanem azért mert alacsonyabb az adótartamuk. 2 okból is! Az egyik hogy kátrány a szivarkával nem jut a szervezetbe így "egészségesebb" a másik pedíg ezzel próbálják visszaszorítani a csempészett és illegális forrásokból származó dohánytermékeket.
2024.noveemberében egy doboz 10db szivarka 590Ft.Csempészett silány ukrán cigit hasonló áron adják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!