Miért van az, hogy a dohányzó emberek általában magabiztosak?
Nem maga biztosak, csak abban hogy dohányoznak.
Ebből nem engednek, mert nem tudnak engedni.
Mert alapból jobbak mint a nemdohányzók, mert több mindenen mentek keresztül és jobban meg tud oldani egy problémát egy dohányzó mint egy nemdohányzó, mert többet tapasztalt már az életben. Ez tapasztalat nálam. Azt tapasztaltam ha egy dohányostól kértem segítséget vagy valamit mindig megvédett meg segített, de ezek a lúzer (ezért bocs) füstmentesek még a kissújukat se nagyon mozgatják ha segítségre van szügség meg ilyenek.
Szóval a dohányzás jobb személyiséget ad az adott embernek, sokkal barátságosabbak, elfogadóbbak és megértőbbek, érzelmesebbek és jobban tudnak szeretni a dohányosok, és mellette rendkívűl okos, ügyes, menő belevaló emberek!!!
Sose gondoltam, hogy magabiztosabbak vagy jobbak, vagy rosszabbak.
De ma láttam egy pasit, aki nagyon dögösen fújta ki a füstöt. 😉 Azon elgondolkodtam 😂
#9 Egy kifejezetten undorító általánosítást fogalmaztál meg, pontokba szedem, szerintem miben nincs igazad, van nincs teljesen igazad.
1. Bánt, hogy dohányos csak dohányossal barátkozik(egyébként személyes tapasztalatom azt mutatja, hogy egyszerűen csak hamarabb barátkozik két dohányos.)? Tudod, ez azért van, mert a legtöbb nemdohányzó kinézi őket a társadalomból, és mint számkivetettek (továbbá annak okán, hogy a dohányzás társas tevékenység) hamarabb állnak szóba egymással, továbbá bármilyen tevékenység összehozza az embert (kutya sétaltatás, alkohol, cigaretta)
2. A mások melletti dohányzást egy pontba szedném a csikk eldobásával is, amit ha jól láttam nem említettél meg, viszont probléma. Szerintem alapvető emberi etikát kéne tanulni, a dohányos ne fújja a füstöt a nemdohányos képébe, a nemdohányos meg ne pampogjon feleslegesen. A csikkek eldobása viszont undorító, főleg ha ott van egy kuka a közelben.
3. Hagyjuk ezt az irigylik témát, valamint akadjunk le arról, hogy ismert vagy ismeretlen ember mennyit költ cigarettára, alkoholra, drogra, bármire, mivel semmi közünk hozzá. Én se járom árgus szemmel az üzleteket és nézem meg, hogy ki vásárol 4 sörnél többet, tudod miért? Mert semmi közöm hozzá.
4. Kinézetek, lépcsőzés eltér a gének függvényében, van olyan dohányos akiről meg nem mondod, hogy napi 2 doboz cigarettát szív el, mint pl jómagam, simán felmegyek a 4. emeletre megállás nélkül, pedig már 30 éve dohányzom. Ellenben van olyan nem dohányos akire meg simán azt hinnéd, hogy dohányzik, fekete sorvadó fogai vannak, büdösek stb. Arról meg annyit, hogy ki tud és ki nem tud felmenni a lépcsőn, nekem van egy ismerősöm aki életében egy szál cigarettát sem szívott el, mégsem tudott felmenni a lépcsőn zihálás nélkül.
5. Nem minden ember kezeli a nikotin hiányát hisztivel, bunkósággal és egyéb általad felsoroltakkal. Megint csak magammal fogok példálózni, kibírok akár 2 hetet is, anélkül, hogy rágyújtanék.
A kommentem záró részét is egy fokkal értelmesebben fogom megfogalmazni nálad. Ezekkel a tényekkel sem a dohányosok mellett, sem ellen nem álltam ki, vagy védtem be őket. A saját tapasztalataimat sorakoztattam fel, és elismétlem 30 éve dohányzom, nem mondom, hogy a dohányzás jó, de ha az ember edz mellette akkor nem nagyon fog negatív hatásokat tapasztalni. Tehát a tanulság, dohányosról és nemdohányzóról nem lehet ilyen nagy általánosságú tényeket levonni, minden attól függ, hogy milyen a személyisége az adott illetőnek. Kérve kérek mindenkit, hogy fogadja el a másikat olyannak amilyen, ha már egyszer erről szól az egész 21. század.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!