Kevésbé káros a gyengébb a cigaretta?
Le szeretnék szokni dohányzásról viszont tudni szeretném hogy van e értelme ehhez átszokni a gyengébb cigikre. Az hogy gyengébb az jelenti is azt hogy kevésbé ártalmas és hogy kevésbé alakít ki függőséget? Az alkohol esetében 5 deci sör nyílván kevésbé ártalmas és kevesebb eséllyel lesz az alany alkoholista mint 5 deci pálinkával. De ez a dohányzás esetében is igaz?
Azt tervezem hogy először átállok a leggyengébbre ( mondjuk a fehér pall mall, legalább 3 napig) és utána fokozatosan csökkentem a napi cigik számát. (Minden nap egyel kevesebb.) Próbáltam már ezt a módszer piros besorolású fajtákkal és 11 szálig jutottam el. Másnap a 10 nem sikerült, és gyorsan vissza is szoktam legalább napi 20ra.
Azóta fellélegezve írhatom (akár szó szerint) hogy bevált az elméletem, ugyanis eljutottam odáig hogy már 36 órja egy slukkot sem szívtam. Ahogy először terveztem először terveztem, átszoktam a gyengébbekre, majd jóval később már csak feleket szívtam belőlük, és még több idővel később már csak pár slukkot. Sajnos nem sikerült a napról napra 1 szállal kevesebb terv, mert... Mert úgy tűnik az én szervezetem nem így működik. Sokkal inkább úgy hogy mindig a nagyobb dózis, nagyobb függőséget okoz. Csak akkor éreztem hogy szokik el a nikotintól a szervezetem amikor csökkentettem a dózist, vagy is gyengébb cigit szívtam, utána már azokból is csak feleket és tovább. Amint elszívtam egy egész szálat kezdhettem előről. Újra jött az egy szál/óra dolog.
Egyelőre nem merem kijelenteni hogy leszoktam, de azt sem akarom írni még nem szoktam le, mert tény hogy nem kívánom, de az is tény hogy érzem a tüneteket. Tehát nem írok semmit, csak azt hogy továbbra is erős maradok.
Ez a lényeg.
Sok sikert a továbbiakban is!!
Nekem az ecigi-re áttérés segített, olcsóbb és KEVÉSBÉ káros. Havi 5 ezer (így 2024 ben).
De amúgy a okosabb emberektől azt hallottam, hogy gyengébb cigiket mindenféle vegyianyaggal keverik. Kérdés akkor, hogy melyik a jobb. Egy sima cigi vagy egy cigi ami elötte 1001 kémiai eljárás alá vetettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!