Szerintetek van realitása annak, hogy még ebben az évszázadban megszűnik a klasszikus értelemben vett dohányzás?
Nemrég olvastam az alábbi cikket és ez elgondolkodtatott:
Vajon ha ez a tendencia megvalósul a század végére nem csak az Egyesült Királyságban, hanem világszerte megszűnhet a "cigizés"?
Ha már az egyik legnevesebb dohánygyártó cég propagálja az nagy nyomás az össz-dohánypiacra nézve.
Igen, tényleg van realitása.
Én például azt vettem észre, hogy a cigizés már a fiataloknál is ciki kategória. Most a tinikről beszélek.
Amikor én jártam iskolába, még nem volt elterjedt a net meg a számítógép, hát még az okostelefonok, állandóan az utcán lógott az ember, belebotlott ilyen-olyan emberekbe, rávették a cigire, menőnek gondolták, felnőttnek hitték magukat akik tiniként elkezdtek dohányozni. Azért ez a közösségi lét már átformálódott, sokkal tájékozottabbak már a mostani fiatalok mint mondjuk a korábbi generációk, ráadásul most tényleg mindenkinek megfelelési kényszere van a közösségi média miatt, ami persze szintén nem egészséges.
Ha engem kérdezel, szerintem az alkohol sokkal népszerűbb lett a fiatalok között mint a cigi és ez még nagyobb probléma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!