Hogyan lehet a dohányzásról leszokni a leghatásosabban?
A munkahelyemen nagyon sokan dohányoznak, és a cigiszünetekben jó beszélgetni máskokkal. A családomban is sokan dohányoznak, azok a rokonaim akikkel sűrűbben találkozok mindenki dohányzik (a gyerekek kivételével)
A feleségem ritkán gyújt rá, neki 1 doboz cigi elég 2 hónapig is, gyerekünk nincs.
Hogyan tudnék úgy leszokni, hogy ne akarjak akkor se rágyújtani, ha mindenki dohányzik körülöttem?
Kitöltöttem egy tesztet a leteszemacigit.hu-n azt írta ki, hogy lelki függőségem van. Ez a jobb, vagy a rosszabb eset?
"Hogyan tudnék úgy leszokni, hogy ne akarjak akkor se rágyújtani, ha mindenki dohányzik körülöttem?"
Ez olyan, mint a házasságban a hűség. Csak döntés kérdése. Egyébként, ha leszoksz még egy évtized múlva is érzed a "rágyujtanál" érzést. Ez is döntés kérdése, nem gyújtok rá és ennyi. Én több, mint 20 évig, napi 2 dobozzal szívtam és 2010-ben szoktam le. Egyik délután, mikor elfogyott a második doboz is este 7 körül akkor elhatároztam, hogy abbahagyom. Azóta sem gyujtottam rá. Sokkal könnyebb leszokni, mint gondolják az emberek. Csak ne helyettesítsd semmivel, mert a függést segít fenntartani. Se szotyi, se csoki, se rágó, se semmi.
A leghatásosabb ha egyik napról a másikra abba hagyod.
20 év kemény bagózást hagytam abba , és máshogy ez nem megy.
De ehhez akarat erő kell.
Köszönöm a válaszokat!
E cigiből nikotinmentes, vagy nikotinos liquidet érdemes venni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!