Milyen érzés a tubákolás és a bagórágás? Mennyire hasonlítható maga az érzés más típusú dohányzásokhoz viszonyítva (pl. cigaretta)?
Nem vagyok dohánypárti, soha életemben nem bírtam a cigaretta szagát, de még a "mű cigi" - icos, elektromos - szagát sem. (Más a helyzet a pipával, vízipipával és bizonyos mértékig a szivarral de ez egy más kategória.)
Elsősorban engem az érdekel hogy miben különbözik a kérdésben említett két tevékenység élményben a normál dohányzáshoz viszonyítva? (Pl. mennyire jó dolog állandóan tüsszögni hogy az ember "taknya-nyála" összefolyik, esetleg olyan szép nagy zöldet köpni, mint az útilapu, közben olyan szép sárga fogakkal rendelkezni mint az egyéves ló? - kérdezné ezt egy laikus ember, aki csak a külsőségeket látja.)
# 3
Igen tudom hogy káros (lévén én sokáig alkohol függő voltam), de attól engem még érdekel hogy mégis milyen érzés tubákolni és bagót rágni?
DE NEM ÚGY MINT FÜGGŐSÉG, hanem ilyen általános hétköznapi szinten - mint a pipázás, aminek őszinte hódolója vagyok (plátói szinten), mind a szivarozás - amit távolról tisztelek, és mind a vízipipa, amit személyesen is kedvelek - és amúgy a dohányzás egyik legkifinomultabb formájának tekintek.
Én csupán a bolti cigarettát utálom tiszta szívből, ezért is ragadtatam el magamat a legelején. Csupán Freud-i elszólás volt.
"de nem ítélem el MAGUKAT A DOHÁNYZÓKAT (hiszen egy részük hobbiból csinálja, a másik részük pedig rá van függve és többnyire akaratlanul)!"
hogy nem ítéled el az embert, csak a káros tevékenységét, az még rendben van. de azt a logikai összefüggést, amit a fenti mondat sugall, nem egészen értem: ha hobbiból csinálja valaki a hülyeséget, az felmentést jelent?... :-o
és ha függőként csinálja, akkor nem tehet róla, hogy hülyeséget csinál?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!