A marihuána az a drog amit ha kipróbálok, nem szokok rá csak többszöri használat után?
#2: igazából minden szernek a "gyengék" esnek áldozatul.
Ott van pl a népi drogunk az alkohol. Nem a fizikai függőség, ami beszippantja az alkoholistát, az majd csak 20 év múlva a végső stádium.
A lelki függőség sokkal rosszabb, mert gyenge vagy, hogy tegyél ellene.
Dohanyzás ugyanez. A nikotin függőség túl van lihegve, hogy el lehessen adni a nikotin tapaszt Ami mellé persze ugyanúgy dohányzik az ember, mert igazából a rituálé ami kell a lelkének.
A fű nem erős drog, ez igaz. Úgy voltam, mint kérdező, egy két cigitől vajon rá fogok szokni? Áá, nem, dehogy, én tuti nem. Végül 14 évig voltam a rabja, nem is akartam nagyon letenni, anyagilag nem jelentett gondot, imádtam szívni. Aztán az utolsó években, mikor már ébredéstől lefekvésig csak tekertem a cigiket, szinte tiszta pillanatom is alig volt, nos eldöntöttem: ennek véget kell vetni. Kb.másfél hónapig nekem iszonyú szar volt. De az utolsó cigim valóban az utolsó lett, és jelenleg 18 hónapja teljesen tiszta vagyok, ráadásul még a dohányzásról is sikerült lemondanom, 10 hónapja nem szívom azt sem. Inni sosem szoktam, nem igazán rajongok semmilyen alkoholért sem. Szóval megszabadultam minden függőségemtől, és teljesen megváltozott az életem, természetesen pozítiv értelemben.
Ezzel nem akarom azt mondani, hogy a fű az rossz dolog. Mert nem az. De akinek gyengébb a lelke, mint az enyém is volt, ne nagyon kísértse a sorsát. Mert könnyű csapdába esni. Kimászni viszont iszonyatosan nehéz. Ja és 36 éves, és nő vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!