Ha utcán, mindenhol maszkot kell hordani, akkor a dohányzás miért nincs betiltva köztéren a jelenlegi súlyos vírushelyzetben?
Figyelt kérdés
Hiszen, ha valaki dohányzik, annak nem kell maszkban lennie. Én viszont futás során nem fogok maszkot hordani és ha velem szemben sétál, bringázik egy dohányos, beszívom a cigifüstöt, amivel potenciálisan megfertőzhet. Én kapásból betiltanám az utcai cigit vírus idején.2021. ápr. 1. 01:18
11/13 anonim válasza:
Most olvastam a neten, hogy egy fertőző sportoló akár 5-10 méterre is szétszórja a vírust, tehát a sportolónak is kellene maszk.
12/13 anonim válasza:
"tüdőgyógyász, Dr. Várdi Katalin ... úgy véli, hogy a dohányosoknak most változtatniuk kell a korábbi szokásaikon. Mint mondja, nem kellene dohányozni az utcán, már csak azért sem, mert a hagyományos légzéshez képest cigarettázáskor a kifújt füst – és esetleg abban a vírus – mélyebbről jön a tüdőből, és nagyobb területen szóródik. Vagyis ha egy dohányos Covid-fertőzött, akkor fokozottan fertőzőképes.
13/13 anonim válasza:
"Most olvastam a neten, hogy egy fertőző sportoló akár 5-10 méterre is szétszórja a vírust, tehát a sportolónak is kellene maszk."
Neki is, igen. Lásd a fenti cikket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!