A dohányzás közre játszik a térdben lévő porckorong kopáshoz?
Figyelt kérdés
2021. jan. 21. 01:32
1/11 Angel3000 válasza:
Szia! A dohànyzàs elsôsorban a Tûdôdet fogja tönkretenni. A porckorong kopàsodhoz semmi köze!
4/11 anonim válasza:
Dohányzóknál kimutattak már reggelenként jelemtkező hátfájdalmat is, sokmindenre hatással lehet a szervezetben.
5/11 anonim válasza:
Csak annyiban, hogy otthon a fotelben ülve kímélnéd porckorongodat ahelyett, hogy a dohányboltba mész.
6/11 anonim válasza:
Mindenre Káros a Dohányzás, Mindenre!!!!
8/11 anonim válasza:
Igen, van hozzá köze.
Gerincservvel diagnosztizáltak múlt évben, dohányoztak akkor, erre még rájött a mozgásszegény eletmodom stb (függetlenül H naponta sportoltam kevés volt, az arány még óriási).
Ortopéd orvosnál voltam, gerincemet megrontgeneztek stb. Orvos mondta hogy feltétlen tegyem le a cigit, mert a porckopasomhoz nagyon sok köze van.
Magyarázott valamit a porc viztartalmarol és a dohányzás osszefuggeserol stb.
Azt mondta, hogy ha nem sikerül a gyógytorna, akkor műtét.
A gyógytornász megmondta a tutit: azonnal tegyem le a cigit, fogyasszak több folyadékot és eszembe se jusson korán reggel sportolnom.
Mind megfogadtam: cigi nuku, napi min. 2 liter folyadék, esti edzések, napi gyógytorna: legutóbbi rtg eredménye: a gerincservem eltűnt.
10/11 anonim válasza:
Soha életemben nem dohányoztam, mégis mindenem kopásos, sőt...porcpótlás volt a térdemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!