Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Dohányzók! Mit szóltok,hogy...

Dohányzók! Mit szóltok,hogy megint emelik a cigi árát?

Figyelt kérdés

2020. okt. 14. 21:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
#10 Próbáld már meg értelmezni mit írtam. Ha nem megy, segítek: egy nyugdíjas 100*-szor nagyobb terhet jelent a társadalomra mint én nettó befizetőként. (Függetlenül attól egyébként hogy dohányzok-e vagy sem) Egy szó se volt arról, hogy ki miről tehet úgyhogy ne keverd a szezont a fazonnal. És ezt a 7-es válaszra reagálva írtam, aki azt állítja, hogy egy dohányos sokkal nagyobb terhet ró a társadalomra, mint bárki más ami abszolút nem így van.
2020. okt. 27. 08:48
 12/18 anonim ***** válasza:
Valóban, nagyobb terhet jelentenek a nyugdíjasok, de ők arról nem tehetnek. Te is jelentesz terhet, nyilván kisebbet, de akkor is jelentesz. Viszont erről a teherről te igen erősen tehetsz is!
2020. okt. 27. 19:15
 13/18 anonim ***** válasza:
34%
#12 Egyetértek. Plusz az is más, amikor valaki a demencia miatt lesz buta, nem pedig azért, mert egy gyenge hulladék szar és szívja ezt a mocskot.
2020. okt. 27. 21:32
 14/18 anonim ***** válasza:
Még mindig nem derült ki mi az a teher amiről beszélsz.
2020. okt. 27. 23:24
 15/18 anonim válasza:
#7-es válaszoló vagyok. Most léptem be újra az oldalra, azért reagálok csak most. A dohányosok azért jelentenek nagy terhet a társadalomra, mert a dohányzás által rendkívül megnő a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések száma, amelyek kezelése rendkívül nagy terhet ró az egészségügyre. Ideértem a passzív dohányzást is, mert sajnos a dohányosok miatt rendkívül sokan, köztük gyerekek is rákényszerülnek arra, hogy a velük egy háztartásban élő cigarettázók dohányfüstjét belélegezzék, semmibe véve ezzel a nem dohányzók egészséges környezethez való alapvető jogát. Én ezért helyeslek minden, dohánytermékek értékesítésére vonatkozó áremelést, valamint a dohányzást korlátozó szabályok szigorítását. Ha rajtam múlna, én a kábítószerhez hasonlóan a dohányzást is betiltanám.
2020. nov. 1. 22:55
 16/18 anonim ***** válasza:
Évek óta dohányzom és évente max 1 alkalommal megyek orvoshoz, ha szükségét érzem, nem gondolom hogy dohányosként ezzel az átlagosnál egy fikarcival is nagyobb terhet rónák az egészségügyre. Ha a kormány valóban az egészségügyi hatásokat tartaná szem előtt, akkor nem sz@arakodna az áremelésekkel, hanem egyszerűen betiltaná a kereskedelmét, mint ahogyan azt tette valamelyik közép-ázsia ország (nem emlékszem pontosan melyik), ahol ennek meg is lett az eredménye. Ez az áremelés meg csak egy nagyon átlátszó látszatintézkedés,csupán arra jó, hogy megint egy újabb bőrt lehúzzunk az emberekről, mintha a 27% világbajnok áfa egyébként úgy önmagában nem lenne elég. Így elmondhatják, hogy valamit tettek, hogy a dohányzást visszaszorítsák, miközen semmit nem tettek csak zsebre tettek megint egy halom pénzt. És a legrosszabb, hogy ezt látszat politizálsást olyan könnyen lenyomják az emberek torkán, hogy rossz nézni. Ne csak nézz, hanem láss!
2020. nov. 1. 23:11
 17/18 anonim válasza:
100%

"Évek óta dohányzom és évente max 1 alkalommal megyek orvoshoz."

Majd lesz ez másként is, ha tüdőrákot kapsz a sokévnyi dohányzástól.

2020. nov. 1. 23:20
 18/18 anonim ***** válasza:
Mikor vki itt kíván bújtatva másnak rákot, az már tényleg mindennek a legalja.
2020. nov. 2. 23:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!