Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Cigi, szivar vagy pipa?

Cigi, szivar vagy pipa?

Figyelt kérdés
Melyik a legártalmasabb?

2010. aug. 7. 18:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
59%
Cigi a legártalmasabb, főleg ha elmegy a napi 1-2 doboz... Anyagilag is lehúz, és rohadtul egészségtelen. Szivar sem a legjobb dolog, a pipa (ha vízipipára gondolsz) az a legelfogadhatóbb, messze nem annyira káros mint a cigi vagy a szivar, és sokkal jobb is ízre meg minden, persze attól függ mit raksz bele. :)
2013. jún. 3. 21:52
 12/18 A kérdező kommentje:
A rendes pipára gondoltam.
2013. jún. 3. 22:23
 13/18 anonim ***** válasza:
79%

Hát biztos nem egészséges.

Vigasztaljon az, hogy semmi sem garancia semmire :-D

Jómagam pipázok, nem vízi, rendes kézzel faragott fapipa, vaníliás Borkum Riff dohányt szívok, havi 1-10 alkalommal.

Nyáron volt, hogy szinte minden nap pipáztam, de utoljára május közepén volt rá idõm. Most már kéne :-)

Zacher doki is pipázik... :-)

Szivarozni is szeretek, èvi 5 alkalommal max, drága szivarokat kapok ismerõsöktõl, rokonoktól alkalmakra.

Tudom, hogy a pipa és a szivar okozhat szájüregi daganatokat, ezt jobb ha te is tudod!

Viszont szerintem hétvégente inni minõségi bort vagy whiskyt nem ugyanaz, mint napi egy liter koccintóst bedönteni az arcodba. Idõnként pipázni vagy szivarozni sem az, mint mindennap egyik szofit a másik után gyújtani.

2013. jún. 4. 14:39
 14/18 anonim ***** válasza:
Pipában amúgy elég profi vagyok, de szivarban sem vagyok tájékozatlan, tanácsot adok szívesen
2013. jún. 4. 14:41
 15/18 A kérdező kommentje:
Nem azért kérdeztem, hogy valamelyikre is rászokjak. Cigit próbáltam párszor, de pénzpocsékolás szerintem. Ennyi erővel meggyújtom a pénzem is azt szívom el :D Viccet félretéve cigit és a vízipipát is próbáltam, de egyik sem jött be.
2013. jún. 5. 16:22
 16/18 SMS0222 válasza:
100%
Az a baj mindenki mas szemszogbol kozeliti meg ezt a kerdest . En aki tobb mint 10 evet dohanyoztam allithatom hogy a cigi ezek kozul a legartalmasabb mert teljes mertekbe a tudobe kerul.. A szivar aki szerint az artalmatlan arra nincs jobb szo mint hogy teljes mertekbe hulye hiszen egy szivar akar 1,5 oraig is eltarthat, es habar nem tudozod le sokkal hamarabb kaphatsz gege vagy szajrakot. Es a pipa az sem napi haromszor log ki egy pipas szajabol szoszerint egesz nap.. De nem ez a lenyeg mert hogx pontosan melyik a legartalmasabb igazabol attol fugg hogy napi 1 szalat szivsz e vagy napi 1doboz megvan szoval a mennyiseg dont itt.. De az biztos hogy idaig egyikre se mondta egy orvos sem hogy egesseges.
2015. febr. 26. 08:53
 17/18 Annregin válasza:

A pipa és a szivar kevésbé káros mint a cigaretta, de egyik sem tesz jót az egészségnek. A papír nagyon sokat ront az egészségen. A vizipipa az ami szintén káros, de még ennél a háromnál még mindig lassabban tesz tönkre. A vizipipába nem kell papír és a füstben nyomokban jelenlévő nehézfémeket a víz felületi feszültsége megköti. Ezért van az, hogy a vize egy idő után besárgul. Kevésbé fullaszt a szívásakor, mert a víz le is hűti a füstöt, ami gyakorlatiéag nem is füst, hanem gőz, mert itt nem ég a dohány, hanem melegszik és gőzölög. De nagyon könnyű rászokni. Először szellemi függőséget okoz a sajátos rituáléja miatt, aztán egyik napról a másikra megjelenik a nikotinéhség is.

Bölcs döntés a dohány elkerülése, szimpatikus az effajta világnézet.

2017. ápr. 13. 23:16
 18/18 Annregin válasza:
Bocsánat elírtam. Alulról kb. a 10. sor nem szivar, hanem pipa
2017. ápr. 13. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!