Cigi, szivar vagy pipa?
Hát biztos nem egészséges.
Vigasztaljon az, hogy semmi sem garancia semmire :-D
Jómagam pipázok, nem vízi, rendes kézzel faragott fapipa, vaníliás Borkum Riff dohányt szívok, havi 1-10 alkalommal.
Nyáron volt, hogy szinte minden nap pipáztam, de utoljára május közepén volt rá idõm. Most már kéne :-)
Zacher doki is pipázik... :-)
Szivarozni is szeretek, èvi 5 alkalommal max, drága szivarokat kapok ismerõsöktõl, rokonoktól alkalmakra.
Tudom, hogy a pipa és a szivar okozhat szájüregi daganatokat, ezt jobb ha te is tudod!
Viszont szerintem hétvégente inni minõségi bort vagy whiskyt nem ugyanaz, mint napi egy liter koccintóst bedönteni az arcodba. Idõnként pipázni vagy szivarozni sem az, mint mindennap egyik szofit a másik után gyújtani.
A pipa és a szivar kevésbé káros mint a cigaretta, de egyik sem tesz jót az egészségnek. A papír nagyon sokat ront az egészségen. A vizipipa az ami szintén káros, de még ennél a háromnál még mindig lassabban tesz tönkre. A vizipipába nem kell papír és a füstben nyomokban jelenlévő nehézfémeket a víz felületi feszültsége megköti. Ezért van az, hogy a vize egy idő után besárgul. Kevésbé fullaszt a szívásakor, mert a víz le is hűti a füstöt, ami gyakorlatiéag nem is füst, hanem gőz, mert itt nem ég a dohány, hanem melegszik és gőzölög. De nagyon könnyű rászokni. Először szellemi függőséget okoz a sajátos rituáléja miatt, aztán egyik napról a másikra megjelenik a nikotinéhség is.
Bölcs döntés a dohány elkerülése, szimpatikus az effajta világnézet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!