Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Szisztok sürgős választ...

Szisztok sürgős választ kérnék szerintetek menjek el orvohoz?

Figyelt kérdés
Szaisztok! Az van hogy minden este elkehdenek dohányozni a házba és a cigaretta füst a szobámba is bejön.. amikor elszívták a cigit a házba amikor szuszogok úgy érzem mintha nehezebben kapnék levegőt pedig rendesen szuszogok. És elkezd a hasam szúrni közben ezek a tünetek 1 hónapja vannak.és nem értem hogy reggel,délben,es delután nincs semmi bajom pedig akkor is dohányoznak.. mindig Este jönnek elő a tüneteim amiket leírtam de azok kb 20-30perc után elmúlnak. De van amikor 10perc után is elmúlnak a tunetek. Szerintetek elkéne mennem a orvoshoz? Eddog azt gondoltam hogy semmi komoly dolog előre is köszönöm a válaszokat

2020. aug. 15. 19:47
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat ezt epfelejtettem mondani mindig nyitva van az egész ablak és mégis jönnek a tüneteim estenként. Régenn nem volt ilyen velem most egy hónapja kezdődtek a tüneteim
2020. aug. 15. 19:50
 2/8 anonim ***** válasza:
95%
Menj el orvoshoz nem hiszem hogy a cigifüst miatt van
2020. aug. 15. 19:53
 3/8 A kérdező kommentje:
Es van úgy is hogy kikell mennem az ablakhoz az ejjel középen mert nem tudok aludni a tüneteim miatt meg egész éjjel fent vagyok 3-4kor fekszek le aludni
2020. aug. 15. 19:56
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szorongás-pánikbetegség-pszichiáter. És szólj a családodnak, hogy ne dohányozzanak a házban, te meg tartsd zárva az ajtót és/vagy ablakot, amin bejön a füst.
2020. aug. 15. 20:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, keresd fel a háziorvosod.
2020. aug. 15. 20:47
 6/8 anonim ***** válasza:
82%

Lehet kezdődő asztma, vagy egyéb légúti betegség is.

Persze csak tippelek, nem vagyok orvos.

Ha nem vagy otthon este is jelentkeznek ezek? Vagy csak otthon? Mindenképp szólj a családtagjaidnak erről, és szólj, hogy ne dohányozzanak bent, mert te rosszul vagy tőle. Ezen kívül keresd fel a háziorvosodat, és beszélgess vele erről. Ő ki fog vizsgáltatni, és adni fognak rá gyógyszert. Javaslom ezt minél előbb tedd meg, mert a vírus miatt ki tudja még meddig mehetünk orvoshoz!

2020. aug. 16. 02:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez mind a cigifűstől van én is rosszul vagyok másnak a füstjét szívni . Annak idején úgy oldottam meg vetem egy asztali ventilátort és kiforgattam a füstöt .
2020. aug. 16. 22:35
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Közöld velük a problémáidat, és beszéljétek meg, hogy ne füstöljenek többet a lakásban. A passzív dohányzás ugyanúgy veszélyes. A füstben, a cigaretta melléktermékében ugyanúgy ott van a sok vegyi összetevő, cián keletkezik és még egy rakás káros, veszélyes méreganyag. Ha zárt helyiségben dohányoznak, tökmindegy, hogy kinyitod az ablakot, attól még ott marad a levegőben sokáig, a bútorok is magukba szívják, a falak is beszívják. Hosszú órák alatt sem szellőzik az ki, ha tartósan dohányoznak ugyanott, akkor soha, csak nagytakarítással, meszeléssel. Nagylányoméknál ugyanez volt, szétfüstölték a házat, azóta leszoktak, de még fél év után is bűz volt bent, csak meszelés után tűnt el teljesen. Pár bútor pedig egész egyszerűen használhatatlan volt, ki kellett dobniuk egy tök jó kanapét is, mert a bűztől senki nem fért már meg mellette. Vicc nélkül, nem elég, hogy bizonyos időközönként mérgezik magukat vele 5 percig a főfüsttel, hanem mérgezik tovább magukat (és téged is) a mellékfüsttel is egész nap. A mellékfüst tartós belégzése alakíthat ki többek közt asztmát például, de a szemekre is különösen veszélyes tud lenni. Ne haragudj amit most fogok írni, de ugyanúgy a lányomnak is megmondtam, hogy ki nem állhatom az ilyesfajta nemtörődöm, kártékony magatartást. Csak azért mert valaki dohányzik, nem kell kocsmát csinálnia az egész házból, mert arra az 5 percre jó nyugodtan ki lehet sétálni. Szépen állj a sarkadra, közöld velük a nézőpontodat, és változtassatok.
2020. aug. 17. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!