Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Normális, hogy 16 évesen cigizek?

Normális, hogy 16 évesen cigizek?

Figyelt kérdés
Kb. egy éve szoktam rá, amikor az osztálytársam megkínált eggyel. Nem szívok sokat csak havi 1 dobozzal kb.

2020. jún. 23. 14:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Még csak havi 1 doboz. Ez elég hamar napi 1 lesz. Saját tapasztalat. Addig hagyd abba,míg nem késő mert innentől csak nehezebb lesz.
2020. jún. 23. 14:06
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem normális. Ahogy előttem is írták. Lesz az napi 1 doboz cigi is. Hagyd abba, mert nagyon nem egészséges.
2020. jún. 23. 14:10
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Én ha visszamehetnék az időben sosem gyújtanék rá.Tedd le mert később majd már többetsz szívsz.Egészségtenen és baromi drága is.
2020. jún. 23. 14:15
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor tisztázzuk először: te nem vagy rászokva, ez még nem függőség.

Ilyen kevés bevitt nikotin ilyen hosszú időtartamra elosztva nem okoz függőséget. Lelkileg sem vagy függő, mert akkor nem bírnál ki ilyen kevés dohányzási rituáléval egy teljes hónapot.

Ez azt jelenti, hogy ha nem gyújtasz rá többet, akkor nem is fog egyáltalán hiányozni.

2020. jún. 23. 14:15
 5/10 anonim ***** válasza:
92%

Lázadó gyerekek cigiznek.

Ez nem ismeretlen. Csak nincs semmi értelme.

2020. jún. 23. 14:16
 6/10 anonim ***** válasza:
79%

Nem normális. De neked még nem késő, tedd le. Havi egy doboz nem olyan sok, de könnyen átlehet billenni a ló túloldalára. És na, ha nem vagy függő, nem napi szinten szívod, akkor még könnyű leállni, nem annyira fog hiányozni.

Amúgy sok 16 évesnek a cigi tök normális, mert a baráti körükben ezt látják, meg na, "menő dolog", de nem, nem normális alapjáraton véve az, hogy egy gyerek cigizik.

2020. jún. 23. 14:18
 7/10 anonim ***** válasza:
73%
Nem.
2020. jún. 23. 15:41
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!! Igazából nekem tényleg ez az egy doboz a limit, ezt szigorúan betartom. Hiába kívánnék minden nap elszívni 4-5-öt, tartom magam.
2020. jún. 23. 22:09
 9/10 anonim ***** válasza:
83%

Alkudozol..., hogy neked csak x a limit...

Tipikus függő beszéde.

2020. jún. 24. 10:57
 10/10 anonim válasza:
Szokj le minél hamarabb! A mai világban már "normális", hogy cigizel (ismerek 12 évest aki cigizik), de ez akkor is rossz dolog és rosszat tesz az egészségnek. Havi 1 doboz még talán belefér, de gyorsan lesz abból még több is. Ha neked jó, akkor jó, de nem éri meg.
2020. júl. 19. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!