Ennyire durva, ha leteszed a cigit? Vagy ez más?
Már hamarosan 2 hónapja nem gyújtottam rá, és voltak durva dolgok eddig, amiket nem tudok hova tenni.
- Keltem már fel, széjjel izzadva, mert arról álmodtam, hogy dohányzok álmomban.
- Alvás zavar. Tök mindegy, hogy ittam kávét, vagy sem aznap, lefaradva nem tudok elaludni.
- Magamba zuhantam szociálisan.
- A szomjúság érzetem nem igazán működik rendesen. Vagy nincs, vagy a nap végén üt be, hogy egesznap ha ittam fél litert.
-Nehéznek érzem a tüdőm. Lélegzés probléma nincs, csak furcsa.
- Fáradékonyság. Nem voltam aktív ember bevallom, de kemény munkát Végeztem,ahol bírni kellettek azt, ami jött és tempó.
Egy évtizeden keresztül dohányoztam. 3-4 dob per hét.
Én is leszoktam 13 év után, viszont én ehhez gyógyszert használtam (Champix). Én nem tapasztaltam ezeket a tüneteket, kivéve, hogy egy ideig nehezen lélegeztem és köhögtem (mondjuk előtte is).
De ahogy telt az idő meg tisztult a tüdőm, egyre jobb lett. Az energiám sosem volt túl sok, pedig nincs vitaminhiányom se pajzsmirigygondom, de ez ellen vitaminokkal és megfelelő táplálkozással próbálok tenni.
Nekem a tüdőgyógyászom azt tanácsolta, írjak egy listát arról, hogy miket szeretek csinálni és a megvalósíthatókat alkalmazzam a cigi "pótlására". Én a sportot választottam, mindig is szerettem és ahogyan kezdesz hozzászokni, a legtöbb tüneted el fog múlni szerintem. Lehet nálam ezért sem jelentkeztek többnyire, mert az elejétől váltottam életmódot is.
A teljes leszokás sajnos hosszú folyamat, én a mai napig kívánom, de könnyű tartanom magam, hogy ne szokjak vissza.
Sok sikert! :) Nem tudom mennyit segítettem, de remélem annyit igen, hogy kicsit legalább jobban lehess.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!