Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Napi 3 szál cigi elszívása,15é...

Napi 3 szál cigi elszívása,15évesen káros?

Figyelt kérdés
Mármint roncsolja valamennyire a testem?
2010. júl. 29. 19:21
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Igazatok van, csak az a baj, hogy a környezetemben így is rengeteg a dohányos, és ezáltal az a napi 3, nem is olyan sok. Vagy tévedek?
2010. júl. 29. 19:52
 12/21 anonim ***** válasza:

A napi 3 nagyon sok. Gondolj bele, az több mint heti 1 doboz.

Tudom, nehéz megállni, ha szívják melletted, meg egy idő után hozzá tartozik az iváshoz. Najó, 15 évesen ne is igyál! :D

A lényeg hogy tedd le, és még jó ideig ne is kezdd újra. Lehetőleg soha.

2010. júl. 29. 19:58
 13/21 A kérdező kommentje:
ha olyan társaságban vagyok ahol isznak, nem szoktam olyan sokat inni, még nem is voltam berúgva, nem is tervezem.
2010. júl. 29. 19:59
 14/21 anonim válasza:
74%

Jelenleg 3 szal nem sok, senki sem 20 szallal kezd, 14-15 eves koromban en is csak napi 5-7 szalat szivtam , ma mar elmegy egy doboz, de a leszokas iszonyatosan nehez, nehogy azt gondold hogy majd ha te raszoksz dohanyzol 4 evig es akkor majd abbahagyod, ez nem fog igy menni. Legjobb ha el sem kezded, de csinald azt amit a kornyezeted , hogy elfogadjanak teged.........

Vagy pedig legyen sajat egyeniseged, es rendelkezz sajat elvekkel, es akkor majd ha idosebb leszel , akkor majd meglatod hogy milyen jol dontottel hogy nem szoktal ra a dohanyzasra..

2010. júl. 29. 19:59
 15/21 A kérdező kommentje:
utolsó, nem mondtam azt, h "fú de menő lennék ha cigiznék", hanem a környezetemben rengetegen cigiznek, ezért passzív dohányos vagyok, ebből kifolyólag nem ártana az a napi 3, szerintem.
2010. júl. 29. 20:29
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgy vesszük, még 1 is káros, és itt tényleg nem számít a kor, még a passzív dohányosokra is káros, amit te is passzív dohányosként élsz át, arra csak rátesz az a napi 3, de semmiképp sem mondhatjuk, hogy "nem is olyan sok". Testi roncsolás: tüdő teljesítménye csökken, ahogy írták már páran, sérül, gyengül (hosszú távon), szájüreg, fogak épsége romlik, és hát a rákos megbetegedés, ami sokszor az egészséges szervezetet is megtámadja, hát még az ilyen rizikófaktorok ha besegítenek...

Én még 1 szálat sem szívtam, nincs is emiatt hiányérzetem, ha ezért néztek ki egy társaságból, hát oda sem kívánkoztam többé. :) Hidd el, nem érdemes, még időben próbáld meg letenni, később tényleg lehet, már késő lesz. Drága pénzeken venni a betegséget... senkinek se jó. Ráadásul a magyarországi árak még egészen barátságosak a külföldiekhez képest, pl. Anglia, ahol 1 doboz cigi belekerül 5-6-7 Fontba (1 Font most kb. 320 Ft.) - Nem kell megvárni, míg nálunk is hasonlók lesznek...

2010. júl. 29. 20:29
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Ez a tipikus menőzni akarok a cigivel csak parálok hogy bajom lesz...
2010. júl. 29. 23:48
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

még nem annyira káros , de ha majd te is a napi dobozodnál tartasz mint én , akkor majd az lessz . dobd el a geccibe a cigit . minden nappal nehezebb lessz eldobni! nekem már nagyon nehéz !

22/F

2010. júl. 30. 10:03
 19/21 anonim válasza:
100%
12 éves korom óta cigizek...eleinte csak igy jajja a felsős fiúkkal mien jól elvok, meg cigizünk, most meg már ennek jópár éve és nem tudom letenni. A cigiből egy szál is káros!!
2010. júl. 30. 12:24
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
pf én még havi 1et se szívnék el.. ne keress kifogásokat hogy ez nem olyan káros meg mások többet szívnak, és? úgy látszik te nem akarsz leszokni mert valamit fontosabbnak tartasz mint az egészséged. A környezetedben élő dohányosok hülyeségeit meg nem érdemes elhinni, hogy jajj ez még nem káros semennyire, meg kitisztul. Hogyne lenne az, 1 szál is az, függőséget okoz mint nálad is. Én 19 vagyok és 2x kóstoltam meg 5 éve kb azóta semmi
2010. aug. 1. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!