Napi 3 szál cigi elszívása,15évesen káros?
A napi 3 nagyon sok. Gondolj bele, az több mint heti 1 doboz.
Tudom, nehéz megállni, ha szívják melletted, meg egy idő után hozzá tartozik az iváshoz. Najó, 15 évesen ne is igyál! :D
A lényeg hogy tedd le, és még jó ideig ne is kezdd újra. Lehetőleg soha.
Jelenleg 3 szal nem sok, senki sem 20 szallal kezd, 14-15 eves koromban en is csak napi 5-7 szalat szivtam , ma mar elmegy egy doboz, de a leszokas iszonyatosan nehez, nehogy azt gondold hogy majd ha te raszoksz dohanyzol 4 evig es akkor majd abbahagyod, ez nem fog igy menni. Legjobb ha el sem kezded, de csinald azt amit a kornyezeted , hogy elfogadjanak teged.........
Vagy pedig legyen sajat egyeniseged, es rendelkezz sajat elvekkel, es akkor majd ha idosebb leszel , akkor majd meglatod hogy milyen jol dontottel hogy nem szoktal ra a dohanyzasra..
Ha úgy vesszük, még 1 is káros, és itt tényleg nem számít a kor, még a passzív dohányosokra is káros, amit te is passzív dohányosként élsz át, arra csak rátesz az a napi 3, de semmiképp sem mondhatjuk, hogy "nem is olyan sok". Testi roncsolás: tüdő teljesítménye csökken, ahogy írták már páran, sérül, gyengül (hosszú távon), szájüreg, fogak épsége romlik, és hát a rákos megbetegedés, ami sokszor az egészséges szervezetet is megtámadja, hát még az ilyen rizikófaktorok ha besegítenek...
Én még 1 szálat sem szívtam, nincs is emiatt hiányérzetem, ha ezért néztek ki egy társaságból, hát oda sem kívánkoztam többé. :) Hidd el, nem érdemes, még időben próbáld meg letenni, később tényleg lehet, már késő lesz. Drága pénzeken venni a betegséget... senkinek se jó. Ráadásul a magyarországi árak még egészen barátságosak a külföldiekhez képest, pl. Anglia, ahol 1 doboz cigi belekerül 5-6-7 Fontba (1 Font most kb. 320 Ft.) - Nem kell megvárni, míg nálunk is hasonlók lesznek...
még nem annyira káros , de ha majd te is a napi dobozodnál tartasz mint én , akkor majd az lessz . dobd el a geccibe a cigit . minden nappal nehezebb lessz eldobni! nekem már nagyon nehéz !
22/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!