Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » 18 év alattiak! Hány évesen...

18 év alattiak! Hány évesen kezdtetek el cigizni? A szüleiteknek mikor mondtátok el és mit szóltak?

Figyelt kérdés

#18 év alatti dohányzás
2020. máj. 11. 13:01
 1/3 A kérdező kommentje:
Aztán megbántátok végül,hogy elkezdtetek cigizni?
2020. máj. 11. 13:15
 2/3 anonim ***** válasza:
87%

Én 14 éves voltam. Egy barátnőm megkínált és mivel marhára nagylánynak éreztem magam tőle, ezért aznap este még lecsúszott egy-két szál.

Rá két hónapra hiába utáltam a cigit, mégis nagyon kívántam. Vettem egy dobozzal, rá egy-két napra lebuktam. Rákentem az előbb említett barátnőmre...

Ezek után megint vettem egy dobozzal és napi egy szál lecsúszott. Nagyon felnőttesnek éreztem magam a napi egy szál tüdőrákkal...

Aztán anyukám megtalálta a dohánybolt blokkját, apukám megérezte rajta a dohányfüst szagát. Ekkor tartottam egy két hónapos szünetet, mert kedvem volt leszokni.

Megismerkedtem egy sráccal, aki el akart vinni füvezni és mondta, hogy vegyek egy kis dohányt, meg papírt. Én vettem is. Akkoriban kezdtem el tekerni, mert rájöttem, hogy sokkal jobban kijövök cigaretta mennyiségileg. Ekkor úgymond visszaszoktam rá. Ekkor szerettem meg igazán az ízét, a hangulatát, a társaságot, akik velünk jártak ki. A feelinget, hogy van valami, amitől olyan vagyok, mint a ,,nagyok".

Ez így ment több hónapig, amíg el nem vették a pénzem és a dohányom. Akkor volt egy bő két hónap, amíg nem dohányoztam. Tizenöt évesen munkába állva vettem az első ötven grammomat. Azóta se szoktam le. Képes voltam egy bő év alatt rászokni és teljesen megszeretni, még akkor is, ha teljes mértékben tisztában vagyok (az én bioszos fejemmel :D), hogy mennyire káros és hogy ez is hozzájárult a 158 centi magasságomhoz, az ínyem rossz állapotához és a kilóméterekről érződő szagomhoz.

Akkor menőnek gondoltam, most már csak inkább szeretem.

2020. máj. 12. 08:10
 3/3 anonim válasza:
100%
Én általános iskolában 7-8.ban elkezdtem mert nagyon szerettem a fillinget a társasággal elszívok egy szálat és ennyi. Anyumék nyilván érezték rajtam elvették a cigim és ennyi. Utanna kozepiskolaba ujra elkezdtem ugyan ugy érezték rajtam ugyan úgy szoltak hogy nem kéne de tudták hogy ha akarom akkor megszerzem. Most már csam pipázok. És szerintem sokkal jobb.
2020. máj. 13. 12:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!