E-cigit átadja a futár 18 éven alulinak?
Tudom már csomó ilyen kérdés van de szeretnék biztosra menni. Szóval e-cigit rendelnék de az oldalon azt írják, hogy megjelölik a csomagot, hogy csak 18 éven felüli személynek kézbesíthető. Tényleg meg szokták így jelölni? És ha igen, akkor a futár elkérheti a személyimet és megtagadhatja az átadást ha látja rajta, hogy nem vagyok 18?
17/f
A futárok 80%a nem tudja mit kézbesít, kivéve ugye ha nyíltan látszik vagy a cég futára, akkor sejti.
99.999% ban személyit se kérnek. Nekem eddig egyszer kértek el személyit, pedig az nem dohány termék vagy alkohol volt, hanem (talán) pendrive (vagy hasonló).
Kellett személyigazolvány, elektronikus aláírás vagy 3 dokumentumra, hogy rendben kaptam meg, átvettem meg ilyesmi. Pedig soha nem volt még ilyesmi. De akkor egyszer valamiért kérték.
Mindenféle liquidban lehetnek veszélyt rejtő anyagok. Egyre több tanulmány jelenik meg, hogy mennyire károsak lehetnek ezek a szarok... főleg ha ellenőrizetlen forrásból származó patront használsz.
Eleve sok olyan vegyület van ezekben, amikről jelenleg nem tudjuk a tüdőbe lelégezve hosszútávon mit okoz.
Lehet 10 év múlva nő egy agresszív tüdődaganatod, átterjed a májadra, az agyadra és megöl. Senki nem vizsgálta a liquidekben lévő mellékanyagok mit művelnek hosszútávon.
Csak párról derült ki eddig milyen kockázatosak lehetnek.
Így is elég sok szart szívsz le a tüdődbe a városi levegővel... a tüdő pedig küzd ellene minden erelyével, hogy bármilyen részecskét, gőzt szívjon le magába.
Arra való hogy segítse a leszokást masszív dohányosoknál, adott ideig.
Nem arra hogy szórakozzál vele...
Csomagolástól függ.
Ha pl alkoholt rendelsz, ott magára a dobozra van ráírva nagy piros betűkkel, hogy csak 18 éven felüliek kézbesíthető.
És ezt a futárnak komolyan kell vennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!