Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért fáj folyamatosan a torkom?

Miért fáj folyamatosan a torkom?

Figyelt kérdés

A helyzet az hogy nagyjábol tavaly ilyenkor kezdett el eléggé fájni a torkom és körülbelül pont akkor mikor elkezdtem dohányozni, nem tudom van e köze hozzá de lehet hogy fontos. Abban az időben minden második héten a háziorvosomnál kötöttem ki 38-39 fokos lazzal, és persze a torokfájdalommal amire rendszerint antibiotikumot kaptam.

ez igy ment egy fél évig amig el nem határoztam hogy ez igy nem mehet tovább mert itt mar a tanulmányim is romlottak a hiányzások miatt, igy hát elmentem laborra ami szó szerint semmit nem muatatott ki a leleteim alapján.

Ezután megpróbáltam eggyütt élni a fajdalommal mikor anyukam ajanlott egy magán fül orr gégészt aki azt mondta hogy van egy kis gyulladás a mandulámba ami indokolhatja ezt a sok kellemetlenséget, és azt javasolta hogy vetessem ki. Ez igy is lett, oktober 20.án ki vettek a mandulámat.

Borzalmas szenvedés volt az egész és most kezdem ugy érezni hogy lehet még értelme sem volt, mert megint itt vagyok, ugyan azzal a szenvedéssel és fájdalommal.

a műtét után naggyábol 2 hét telt el amig rágyujtottam és azóta többé kevésbé dohányzom(napi 2-3 szál) mielött ujra elkezdett fájni a torkom többet cigiztem de most hogy van esély rá hogy emiatt fáj, próbálom letenni.

Már arra is gondoltam hogy annyira féltem attol hogy ujra fájni fog hogy emiatt fáj, lehet hogy pszichológusra lenne szükségem?

Vagy mitöl lehetséges hogy még mindig fáj?

16/l

2020. jan. 5. 21:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Tehát elkezdtél dohányozni és elkezdődött a torokfájás. Neked miért nem egyértelmű, hogy a leszokás az első nem a műtétek??
2020. jan. 5. 22:15
 2/8 A kérdező kommentje:

Semmi fizikai jel nem utal arra hogy a dohányzás miatt lett volna, most sem hiszem hogy azért van,mivel egy orvos sem mondta.

De azért nem tettem le akkor a cigit mert fel sem merült bennem hogy amiatt lehet

2020. jan. 6. 02:51
 3/8 anonim ***** válasza:
32%
#1: A dohányosok akkor sem tennék le a cigit ha az életük múlna rajta... Elengedhetetlen nekik az élethez. Főleg 16 évesen nagyon fontos!
2020. jan. 6. 06:33
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha leteszed jobb lesz.
2020. jan. 6. 13:59
 5/8 A kérdező kommentje:

#2 Azért ezt nem mondanám.

mostanában már nem is nagyon cigizek.

max napi 1 szál de ha otthon vagyok annyi se.

2020. jan. 7. 02:03
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Semmi fizikai jel nem utal arra hogy a dohányzás miatt lett volna".

Hát a fájdalom az mi ha nem fizikai jel ???

Persze mehetsz pszichológushoz is amekkora buta vagy.

2020. jan. 7. 15:07
 7/8 anonim válasza:
100%

Elmondanám, hogy az orvosok azért nem mondták, hogy a dohányzás miatt lenne, mert valószínűleg nem feltételezték egy 15-16 éves lányról, hogy masszívan dohányozna. Ha te nem mondtad el magadtól, akkor ők nyilván nem gondoltak rá.

De a betegségtől függetlenül semmi pozitív hatása nincs a dohányzásnak, negatív viszont annál több. Hidd el, hogy mindenképpen jobban jársz, ha abbahagyod.

2020. jan. 13. 09:28
 8/8 A kérdező kommentje:
Természetesen mondtam az orvosoknak hogy dohányzom
2020. jan. 15. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!