Aki leszokik a cigiről, egészségesebb lesz?
18 évnyi cigizés után szoktam le 3.5 éve. Rögtön utána nem éreztem semmi különös változást, de hónapokkal később már igen. Durván jól kezdtem érezni az ízeket/illatokat, megszűnt a reggeli harákolás teljesen, és észrevettem, hogy sokat javult a fizikai teherbírásom is. 18 év cigi, akárki akármit mond, már megtette a hatását, ami abban nyilvánul meg, hogy nagyobb megterhelésnél hamarabb kifulladsz... Ez mostanra nagyon sokat javult.
Ami még feltűnt, hogy amíg cigiztem, egy jól sikerült megfázás több, mint egy hétig kínzott és további 1-2 hétig köhögtem, most meg 4-5 nap alatt túl vagyok a nehezén.
Ha arra vagy kíváncsi megérte-e leszokni, szerintem nagyon is! :)
Ahogy 3. irja én is így voltam.
Minden más lett sokall erősebb vagyok, nem fulladok, érzem az izeket , illatokat.
És nem vagyok olyan büdös sem.
És mi van akkor, ha ez az egyetlen káros szokása valakinek?
Nem iszom alkoholt, egészségesen táplálkozok, sportolok is. Van szerető családom, nem vagyok stresszes, sokat vagyok a szabadban. Nincsenek anyagi gondjaink. A dohányzásnak semmilyen kellemetlen hatását nem érzem, nem köhögök, jó az immunrendszerem, tudok futni, lépcsőzni kifulladás nélkül.
Kb. 2 éve leszoktam, 1 évig nem cigiztem. Igazából nem tapasztaltam semmi változást. Van egy barátnőm, aki kocabagós, néha elszív 1-2 szál gyenge női cigarettát. Egyszer náluk voltam és megkínált. Nem akartam visszaszokni, csak úgy éreztem, jól esne egy cigi, hátha én is kibírnám, hogy csak néha gyújtok rá. Sajnos nem így volt, gyorsan visszaszoktam. Az a legnagyobb bajom, hogy nincs motivációm abbahagyni, szeretek cigizni. Kikapcsol arra pár percre, okot ad néha tartani egy kis szünetet. Racionálisan gondolkodva tudom, hogy felesleges pénzkidobás, és nem tesz jót az egészségnek, meg büdös, de valahogy nem tudom magam rávenni, hogy végleg leszokjak.
Akkor ne szokj le, senki nem fog az asztal körül kergetni érte.
Majd te saját magad ráfogsz jönni hogy lekellene szoknod , de akkor nehezebb lesz , nagyon nehéz lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!