Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Milyen cigit ajánlotok,...

Milyen cigit ajánlotok, amiben kevés a kátrány, nikotin, szóval minden?

Figyelt kérdés
Nálam legalábbis a cigarettázás kedvező szociális szempontból, és szeretek hátramenni valakivel elszívni egy cigit, de valójában nem is a cigi a lényeg, hanem a közösségi élmény. Egyedül még sose szívtam, és hosszú időket töltöttem el így, tehát hálaisten függő nem vagyok. A cigaretta egészségügyi kockázatait viszont minél kisebbre akarom csökkenteni, és feltételezem, hogy pl a kisebb kátránytartalmú cigarettával kevesebb kátrányt viszek be, így kisebb esélyem lesz a tüdő-, száj-, gégerákra, illetve a kardiológiai megbetegedésekre. Szóval melyik márkákból melyik színek azok, amelyek kevés cuccot tartalmaznak?
2010. júl. 15. 10:41
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Az előző válaszoló vagyok.

Nem azt mondom, hogy nem bírom ki nélküle, csak úgy jól esik. De most is egy hete nem gyújtottam már rá, élek és virulok, de úgy vagyok vele, hogy most is jól esne egy szál... Szerintem amég valaki így van vele, addig nincs rászokva...

2010. júl. 15. 23:09
 12/17 anonim ***** válasza:
füves
2010. júl. 18. 13:43
 13/17 anonim válasza:

Szia!

Van egy olyan új termék, amely közönbösíti a cigarettában lévő méreganyagokat, így nem kell aggódni a káros anyagoktól, mert eltünteti még mielőtt elszívnád.

2010. aug. 5. 17:39
 14/17 anonim válasza:
Igaza van itt a szakértő kollégának, te már függő vagy. Olvass utána, a nikotin egy méreg, drog, gyorsabban alakít ki függőséget mint a kokain, heroin, lassú és alattomos folyamat, még teljesen függő leszel., de már az vagy kicsit, különben minek szívod. szívjál ízesített nikotinmentes cigit, gyógynövényeset. nem megy, mert már hiányzik a nikotin. most még abban a fázisban vagy, hogy azt mondod, azért szívod, mert élvezed, pedig nagyon szar, csak és kizárólag a nikotin miatt szívod, és a tudat alattid tudja ezt, csak magadnak hazudsz ezzel a szocializálódási dumával, az igazság az, hogy minden egyes szituációban, mikor cigizel, kielégíted nikotinéhséged. ez persze kellemes, és élvezetesnek mondod. Így a szitut, a cigit és a kellemes érzést tudat alatt összekapcsolja az agyad, így alakul ki a pszichikai függőség is. Aztán ha megszűnnek a cigizős élethelyzetek, ill. megváltoznak, oly módon, hogy pl munkahelyet váltasz, és ott cigizés nélkül érzed jól magad, vagy pont a nemdohányzókkal,stb akkor eldöntheted, hogy pontosan miért is cigiztél eddig, mert akkor már lehet, hogy késő lesz, és neked is nyilvánvalóvá válik, hogy nem a beszélgetések miatt szívod, hanem mert muszáj. azt, meg hogy függő vagy csak akkor fogod elismerni, ha megpróbálod elhagyni, és nem sikerül.
2011. okt. 13. 22:36
 15/17 A kérdező kommentje:

Az utolsó válaszolónak írom, hogy a kérdés kiírása óta rengeteg idő telt el, a benne tett állítások már nem aktuálisak. Azóta már sokszor cigiztem egyedül, de voltak absztinens időszakok, és volt, amikor az átlag napi három szálat is elszívtam. Legutóbb egy hónap absztinencia után kezdtem el megint, amit egy torokgyulladás 1 hét után megszakított, most pedig gyógyulás után hiába van még itthon néhány szálam, nem vitt rá a lélek, hogy szívjam. Nem azért, mert megtiltottam magamnak, csak nem kívánom. A függők általában nem kampányszerűen élnek a szenvedélyükkel...

Azt meg már szerényen tenném hozzá, hogy jó dolog az, ha segítőkész tanácsokat adsz idegeneknek a neten(tényleg). De ha így teszel, akkor ne úgy, hogy egymás után hajigálsz jól hangzó mondatokat, amik egymásnak még ellent is mondanak. Pl. "gyorsabban alakít ki függőséget mint a kokain, heroin, lassú és alattomos folyamat, még teljesen függő leszel" Most akkor szerinted gyorsan alakít ki függőséget, vagy lassan és alattomosan? A helyes válasz az utóbbi persze, ellentétben a heroinnal, aminek 3-4 belövés után már rabjává lehet válni. Ellenben azért 3-4 szál cigitől nem még lesz senki függő. Való igaz, hogy a nikotinfüggőség erősségében vetekszik a heroinéval, de fontos különbség, hogy a nikotinfüggőségbe nem olyan könnyű és gyors belecsúszni, mint a heroinba.

2011. nov. 24. 20:52
 16/17 anonim válasza:
Elsőre ellentmondásosan hangzik, lehet, a mondat, amit idéztél, de megférnek egymás mellett egy mondatban, és igaz mindkettő:) tehát még teljesen függő leszel az hosszú folyamat, de már pár szál cigi elszívása után kialakul a sóvárgási vágy utána, az üresség érzése, ha nem gyújtasz rá miután kiürült a nikotin adag a szervezetedből, tulajdonképpen a függőség alakul ki, ill. annak a csírája, amely qva könnyen magával rántja az egyre több nikotin iránti igényt. És a folyamat ami alattomos, mert tudat alatti, de nagyon nagy százalékban egyenes út vezet az említett függőség kialakulásához. Így már emészthetőbb szerintem. Különben 16 évig cigiztem a vége felé már napi több mint egy dobozzal, akkor mondtam azt, hogy elég. elolvastam 2 könyvet, meg próbáltam magamtól is átállítani az agyamat, mert a nikotin oda fészkeli be magát.Allen Carr:Leszokni a dohányzásról? Ez az egyik, és állítólag a leghasználhatóbb. nem dohányzóknak is szól, úgyhogy forgassd, ha gondolod:)
2012. máj. 3. 21:39
 17/17 anonim válasza:
Hogy lehet lemondani róla az itt a nagy kérdés 15 éve cigizek
2019. dec. 27. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!