Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Nikotin mentes elektromos...

Nikotin mentes elektromos cigi káros valamennyire?

Figyelt kérdés
2019. szept. 5. 21:37
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
54%

@Ypszilon1980

Én cigizek meg van vapem is.

Volt hogy csak vapeltem és sokat, utána feszült a mellkasom meg hasonlók. Fújtad már ki a vape gőzét az orrodon? tele lesz nedvességgel az orrod ahogy le csapódik a pára. Most ne mond azt hogy nem káros hogy egy vegyi anyagnak a gőzét szívod magadba, mert nem hiszem el.

2019. szept. 6. 18:47
 12/28 Ypszilon1980 ***** válasza:

Így van, én nem hiszem ezt el, 7 éve ecigizek, sosem volt semmi gondom tőle és a barátaim akik szintén szívják, azoknak sincs semmi bajuk. Persze azt nem állítom, hogy egészséges, de sokkal jobb, mint a sima cigi. De még egyszer hangsúlyozom, hogy ha valaki egyszer ezt bebizonyítja, akkor természetesen el is fogom hinni. Az, hogy az orrodban érzed a gőzt, bár ebben csak desztillált víz van, az nem jelenti azt, hogy bajod lesz tőle. Ezzel az erővel akkor ha víz megy az orrodba, vagy egy erős illat, ami szintén kémiai vegyület, akkor az is káros?

Ez sem károsabb, mint amilyen levegőt naponta szívsz az utcán vagy amilyen ételekkel, gyógyszerekkel szennyezed a szervezeted minden nap.

2019. szept. 6. 19:51
 13/28 anonim ***** válasza:
58%
propilén Glikol/glicerin + aromából lecsapódó gőz az hogy lesz desztillált víz? Nem vagyok vegyészmérnök, de valami zavart érzek a leírásodba. :D
2019. szept. 6. 20:10
 14/28 Ypszilon1980 ***** válasza:
Én sem vagyok vegyész és tudod mit fogalmam nincs mi az a propilén glikol vegyület, csak azt hogy ez majdnem minden kozmetikumban ugyanúgy megvan és a glicerin is. De ez teljesen mindegy. Mutass egy linket, egy tanulmányt arról, hogy káros az ecigi, és ígérem elolvasom.
2019. szept. 6. 20:18
 15/28 anonim ***** válasza:
Nem akarom bántani a kérdezőt mert ecigizek én is és támogatom is ,viszont annak mégis mi értelme hogy nikotinmentes és nem tüdőzöd le? Ez menő? Vagy ha nem ezért akarod használni akkor magyarázd el kérlek hogy miért? Tényleg nem értem.
2019. szept. 6. 20:50
 16/28 anonim ***** válasza:
29%

"7 éve ecigizek, sosem volt semmi gondom tőle és a barátaim akik szintén szívják, azoknak sincs semmi bajuk"

Én 20 éve dohányzom, rendes cigarettát és azóta sincs bajom akkor ez is butaság, hogy a dohányzás káros. Nem de? Ez semmit sem jelent. Lehet a 10. évbe lesz az, hogy végső stádiumú tüdőrák. ;).

Tüdőszovettel vizsgálták az e cigit és gyulladást okozott benne azonnal... szóval erről ennyit.

Amúgy meg jöttél a kozmetikumokkal. Lehet benne van, de: Te a kozmetikai szereket a tüdőbe szívod? :)

2019. szept. 6. 21:51
 17/28 anonim ***** válasza:
54%

Ha tudsz angolul tessék tanulmány:

[link]

[link]

Ezen kívűl van még rengeteg... De minek is linkelgetni. A fanatikusokat nem lehet meggyőzni. Csak az az érdekes amikor valaki linkel egy olyat, hogy az e cigi nem káros akkor az csak egy cikk. Se szerző, se hivatkozás, se normális kutató munka nincs mögötte. A WHOn is keresgélhetsz ott is vannak tanulmányok...

2019. szept. 6. 21:59
 18/28 Ypszilon1980 ***** válasza:

Én nem zártam ki, hogy káros lehet, csak még nincs rá igazolható bizonyíték vagy legalábbis én még nem láttam ilyet, akkor így jó, megnyugszol?

Igen, sajnos az a baj, hogy a kozmetikumot ugyan nem tüdőzöd le, csak a bőrödön keresztül ugyanúgy felszívódik.

De oké, szerinted káros az ecigi, elfogadom a véleményed, kár most ezen vitatkozni.

2019. szept. 6. 22:18
 19/28 anonim ***** válasza:

Szerinted ha a tüdő szövetet vizsgálva elváltozást tapasztaltak, akkor nem kézenfoghato?

Amúgy rendes cigit szívtál az elején? Aztán leraktad és úgy folytattad az e cigivel? Köhögés e cigivel volt miután leraktad a normált?

2019. szept. 7. 03:14
 20/28 anonim ***** válasza:
káros akkor is ha nem tüdőzzük le, senki nem monda sehol hogy nem káros, csak (eddig) a rendes ciginél kevésbé káros, amúgy meg bizonyítsam? Nekem a rendes cigivel csak pozitív találkozásom volt, de ettől káros még az is..
2019. szept. 7. 07:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!