Cukorpótlót ki mit használt? Kinek mi jön be? Xilit,
canderel stb. MElyiknek nincs mellék vagy utóíze?
Kávéba sütibe st. Aki nem ehet cukrot.
#curorpótló
Mindenki máshogy érzékeli ezt. Anyukámnak az eritrit rossz ízű, nekem nem. Glukonont szoktunk még venni. Ill. nekem a Xilit is jó.
2018. jún. 29. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
Kávéba nekem a sima folyékony édesítő jött be, hozzászoktam már az ízéhez.
2018. jún. 29. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
3/16 A kérdező kommentje:
Köszi .Érzett valaki mellékízt tőle. Vagy bántotta valaki gyomrát? Amúgy egészségesek ezek a cuccok?
A stevia egészséges, de annak is van mellékíze, mint minden más édesítőnek. Ezek az édesítők mind károsabbak, mint a cukor, állítólag a stevia kivétel.
2018. jún. 29. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
Én répacukor nélkül nem is léteznék. 8-10 kiló a havi fogyasztásom. Más édesítőszerek rossz közérzetet, gyomorémelygést, némelyik hányingert is okoz. Egy időben próbálkoztam velük, mert bevettem azt a cukorellenes dumát.
De ma már nem ülök fel az efféle profitorientált baromságoknak. 60 éves vagyok, és már 5 éve nem voltam orvosnál. Az egészségem azóta csak javult!
2018. jún. 29. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
Havi 8-10 kiló? Jesszus!!!!!!!
2018. jún. 29. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
#6 És még el is hiszi, hogy az jó.
2018. jún. 29. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
Én nem hiszem, hanem tudom, hogy a cukornak nincsen semmi egészségre káros hatása! De a benne lévő vegyszereknek annál jobban. Ki lehet próbálni! A Magyar cukor egy bögre tea tetején vastag habot képez. Három evőkanál cukorral, borkősavval ízesítve iszom a teát. A csehszlovák cukornak nincsen ilyen habja! Legalább is nem mindegyik egyforma!
Tehát nem a cukor a rossz, hanem a finomítási eljárások során benne maradó vegyszerek!
2018. jún. 30. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
Ez azért nem igaz, mert én szoktam inni magyar cukorral tejet és sosem volt hab rajta.
De persze nem mindegy az eljárás. Nyílván minél egyszerűbb a cukor, annál kevesebb eljárással állítják elő és annál kevesebb a kemikália benne.
Nem is a cukor a gond, hanem inkább az, hogy a só, cukor egyensúly fennmaradjon, de ezt nem nagyon tartjuk be, én sem sajnos.
2018. jún. 30. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
Már a honvédségnél megfigyeltem a jelenséget. Mikor 60 literes edényben főztük a teát, és mikor beleöntöttük a cukrot vastag fehér hab képződött a tetején. De ez nem mindig volt jellemző. Aztán a kórházban töltött néhány hét alatt is felfigyeltem erre. De csak néhány éve fejtettem meg a jelenség titkát, amióta a Magyar cukorgyárakat bezárták. Csak a kaposvári gyárt cukrot, és azt nagy ívben kerülöm! Szerencsére a Csehszlovák cukor elvétve néhány áruházban akciósan van jelen, így az ára is kevesebb mint a Magyar. De itt is lehet szállítmányok között különbség. Vettem már Csehszlovák cukrot is ami ugyan úgy habzott mint a Magyar. Ezt minden cukor vásárlás előtt tesztelem. Mikor jó a cukor, akkor veszek belőle 50-60 kilót és az nekem fél évig elég. Mikor fogytán van, akkor nekiállok tesztelni. Volt már, hogy egy évig nem kaptam megfelelő minőségben, ilyenkor mindig csak annyit veszek, amennyi éppen szükséges. A magyar cukorban már találtam olyant is, amit kiborítottam, mert még az izén is lehetett érezni.
2018. jún. 30. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: