Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Miért kevésbé folyékony,...

Miért kevésbé folyékony, "sűrű" folyadék az olaj vagy a méz?

Figyelt kérdés

#méz #olaj #sürúség
2017. nov. 27. 17:51
 1/3 Molyember ***** válasza:
2017. nov. 27. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:
Talan mert nagyobb a viszkozitasa ?
2017. nov. 29. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A viszkozitás miatt. A viszkozitás a folyadékok belső súrlódása. Függ a kémiai összetételtől ugyanis ez determinálja a fizikai tulajdonságokat. A víz pl viszonylag kisméretű molekulákból áll és köztük is hidrogénhíd kötések vannak. Az olaj hosszú szénlácú szénhidrogénekből áll más fizikai tulajdonságokkal. A méz szintén nagyobb molekulákból (szacharidokból azaz cukrokból áll) Álapvetően a szerkezet és felépítés határozza meg a tulajdonságot. A sűrűbb anyagoknak nagyobb a viszkozitásuk. Ezért folynak olyan érdekesen.
2017. nov. 30. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!