Miért kevésbé folyékony, "sűrű" folyadék az olaj vagy a méz?
Figyelt kérdés
2017. nov. 27. 17:51
2/3 anonim válasza:
Talan mert nagyobb a viszkozitasa ?
3/3 anonim válasza:
A viszkozitás miatt. A viszkozitás a folyadékok belső súrlódása. Függ a kémiai összetételtől ugyanis ez determinálja a fizikai tulajdonságokat. A víz pl viszonylag kisméretű molekulákból áll és köztük is hidrogénhíd kötések vannak. Az olaj hosszú szénlácú szénhidrogénekből áll más fizikai tulajdonságokkal. A méz szintén nagyobb molekulákból (szacharidokból azaz cukrokból áll) Álapvetően a szerkezet és felépítés határozza meg a tulajdonságot. A sűrűbb anyagoknak nagyobb a viszkozitásuk. Ezért folynak olyan érdekesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!