Kezdőoldal » Egészség » Bio életmód » Mi a véleményetek a Lux...

Mi a véleményetek a Lux víztisztítóról?

Figyelt kérdés
2010. máj. 5. 14:00
 1/9 anonim ***** válasza:
Jó csak elég drága. Nekem másfajta van de azt csak ajánlani tudom, nagyon szeretjük. Ha érdekel írj és küldök linket hol lehet beszerezni
2010. máj. 9. 21:21
 2/9 anonim ***** válasza:
0%

Én ezt tudom ajánlani

[link]

2010. máj. 11. 12:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Én imádom.

Nem bánom hogy megvettem ,pedig tényleg nem olcsó .

De inkább most költök az egészségemre mint később a gyógyszerekre.

Egyébként semmi gond vele egy évben egyszer kell szürőcsere .

2010. máj. 11. 15:18
 4/9 anonim ***** válasza:
14%
Hát én nem tudom, én úgy tudom,hogy a sima csapvíztől se lett még senkinek semmi baja.Én se szeretem a csapvizet,ezért iszok ásványvizet.És szerintem így egyszerűbb.A csapból folyó vízben amúgy sincs semmilyen ásványi anyag meg vitamin, szóval ebből a szempontból se jó ez az extrán tisztított víz semmire.
2010. máj. 17. 13:02
 5/9 anonim ***** válasza:
49%
Az előttem szóló nagyon sokat téves, mert sokkal jobb a tisztított csapvíz mint az ásványvíz, az ásványvizek 80%-a tele van baktériummal, és a csapvízben bizony vannak ásványi anyagok
2010. máj. 17. 17:28
 6/9 anonim ***** válasza:

A Lux-ot nem ismerem, de láttam saját szememmel egy olyat, hogy a tisztított vízbe, a csapvízbe, valamint egy előttem felbontott ásványvízbe tettek valamit. A csapvíz megzöldült, az ásványvíz megszürkült tőle, a tisztított víznek semmi baja nem lett. Lehet, hogy a "koszt" és egyéb nyalánkságokat vonta ki ez a szer a különböző vizekből. Akkor kaptam egy kiskanna tisztított vizet, 3 hónap múlva is ugyanolyan volt az állaga, a szaga, és az íze, nem poshadt meg.

Hát ennyi.

2010. máj. 19. 13:19
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Viszonylag jó minőségű alkatrészekből összeállított, a tartállyal felszerelt fordított ozmózis rendszerű víztisztítókhoz képest jóval nagyobb napi vízmennyiséget biztosító víztisztító. A nagy teljesítmény a tisztavíz tároló tartály hiánya miatt szükséges, amiből mindig ki lehet nyerni egy nagyobb mennyiséget a lassan, de alaposan megtisztított vízből. A Lux tisztítóknál nincs ez a tartály, ezért jóval gyorsabbnak kell lennie a víz áramlásának (így is csak csordogál). Ezt egy nagy teljesítményű nyomásfokozó szivattyúval, és a nagy áteresztőképességű membránokkal érik el. A nagy áteresztőképesség hátránya, hogy szennyeződésből is több jut át rajta, de egy gyenge minőségű távolkeleti tartályos gép vizével még így is felveszi a versenyt. Ott érdemes használni, ahol viszonylag tiszta a kezelendő víz (pl. a Svéd gleccservizekhez jó választás). Hazánk viszont medencében fekszik, itt nem csak a saját szennyesésünkkel kell megküzdenünk, hanem a környező országokból hozzánk folyó szennyeződésekkel is! Nem csak a nem elég nagy leválasztó képességű membrán lehet a probléma, hanem a sokkal kevesebb klórtartalomhoz méretezett előszűrője is, mint ami nálunk engedélyezett, így a biztonsági rendszer hiánya komoly veszélyt is hordoz magában. Adott esetben akár rosszabb vizet is adhat, mint amit kezel. (A HVG teszt ezt igazolta is.) Bővebben itt olvashatsz ezekről a technológiákról: [link]
2010. máj. 27. 20:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Drágán szar!
2011. ápr. 8. 01:04
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

"A Lux-ot nem ismerem, de láttam saját szememmel egy olyat, hogy a tisztított vízbe, a csapvízbe, valamint egy előttem felbontott ásványvízbe tettek valamit. A csapvíz megzöldült, az ásványvíz megszürkült tőle, a tisztított víznek semmi baja nem lett. Lehet, hogy a "koszt" és egyéb nyalánkságokat vonta ki ez a szer a különböző vizekből. Akkor kaptam egy kiskanna tisztított vizet, 3 hónap múlva is ugyanolyan volt az állaga, a szaga, és az íze, nem poshadt meg.

Hát ennyi."

Hát nem vagy vegyészmérnök az tuti,de az általános iskolában sem nagyon figyeltél kémiaórán az tuti.

2011. ápr. 13. 13:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!