A tökmagolaj valóban jó hatással van a férfi szervezetre?
Mi az, hogy felejtsd el az olajat? Milyen alapon jelenti ki valaki, hogy a tökmagolajnak le lennének jótékony hatásai pl. a prosztatára? Nagyon is vannak. Minden nap egy fél kupicával érdemes lehajtani.
Persze ettől még igaz, amit a radikális válaszadónk írt az olajos magvakról és a többiről, csak az ellen tiltakoznék, hogy felejtsük el a tökmagolajat! Ne felejtsük el!
>Mi az, hogy felejtsd el az olajat?
>Milyen alapon jelenti ki valaki, hogy a
>tökmagolajnak le lennének jótékony hatásai pl. a >prosztatára? Nagyon is vannak.
:)))
No. Akkor váltsunk felnőtt üzemmódra. Senki se állította, hogy nincsenek, de ugye azt nem tagadod, hogy a magvakban is benne az olajod hasznos része?
Azt írtam, hogy a TELJES MAGVAT kell zabbantani, nem az olajat. Ennek is számos oka van. Préseléskor, illetve olaj állapotban egyes anyagok mennyisége lecsökken, így a jól összerágott magvak sokkal egészségesebbek. Vitamin is több van ezekben. Ráadásul a gyomornak is jobb, mint az olaj. Azon kívül az olajban nem kívánt adalékanyag, szennyező is lehet, a magvat viszont van lehetőséged vizuálisan is szemügyre venni, mielőtt megeszed...
>Ne felejtsük el!
Szerintem a bolti feldolgozott dolgok zömét talán mégis jobb lenne elfelejteni és visszatérni ahhoz, amit az anyatermészet bölcsen odatesz számunkra. De ettől tisztelem a véleményed. Vivát az 1dL estére, de csak abból, amit magad préseltél, vagy előtted préseltek. :)
Ahhoz, hogy ugyanannyi hatóanyagot magadhoz vegyél, mint amennyi fél deci olajban van, elég sok tökmagot kell benyomnod. A hidegen préselt olajakkal nincs semmi baj, ott nem történik semmi különös a hatóanyaggal. Pláne, ha bio olajat választasz.
Mint írtam, az első hozzászólásod többi részével egyetértek, jó az is, ha valaki magvakat eszik, de szerintem kicsit erős úgy fogalmazni, hogy "felejtsd el az olajat" mert ez azt sugallja, hogy a tökmagolaj rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!