Ki mennyire hisz Szendi Gabornak? Olyanoktol kerdezem akik mar konyveit is fellapoztak, nem csak dobaloznak h 'hulye aki paleozik'.
Én óvatos vagyok a paleoval kapcsolatban. Nem olvastam a könyvét, de anyu rákos volt, és sokat foglalkoztam az étrenddel. Nem hiszek abban, hogy a kaját le kell redukálni (kivétel a gyorséttermi kaják, illetve a szénhidrát, de azt sem nullára, mivel arra is valamennyire szüksége van az embernek). A józan egyensúly betartásában hiszek. Szerintem a vegák sem étkeznek egészségesen a vegánokról ne is beszéljünk.
Inkább hiszek Lenkeinek, aki a vitaminbevitelt tartja nagyon fontosnak. Érdemes az Ő könyveit elolvasni.
Káliumra is ugyanúgy szüksége van a szervezetnek, mint nátriumra, calciumra, magnéziumra.
Nézd meg korábbi laboreredményed, hogy ott is jelzik, hogy mennyi káliumot tartalmaz a szervezeted.
Az is gond, ha kevés, az is gond, ha sok, de ez a többi értékre vonatkozik.
Weixl-Várhegyi László szokott sokat beszélni a káliumról is. A youtubon is megtalálod az előadásait.
A kálium is szükséges, de hogyan, milyen formában visszük be a szervezetbe és mennyit, az már nem mindegy.
Szendi Gáborhoz nem tudok hozzászólni, mert eddig nem olvastam tőle.
En hiszek neki. Folwg, mert magamon tapasztalom az általa leírtakat. Másodsorban pedig azert, mert csatolja a forrásokat. Néha utánanézek, es meg nem csalodta.
Natrium- kálium téma: Ezeknek van egy normális, egészséges aranya. Na- K pumpa megvan?
A paleo táplálkozással kapcsolatosan 112 000 találat van a neten, ezért nem másoltam be neked linkeket. Legalább saját magadnak ki tudod választani, ami neked jobban tetszik.
A Na-K pumpával kapcsolatosan is sok találat van, 163 000, de ebből bemásolom neked az elsőt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!