Hol vegyek teljesen megbízható, vegyszermentes citromot?
Van kertünk, elég nagy, minden évben vetünk paradicsomot, káposztát, krumplit, hagymát, salátát, szinte mindent:)
Tesco-s paradicsom egy borzalom, annyira rossz, ízetlen, hogy ha ingyen adnák se kellene! Összehasonlíthatatlanul jobb amit mi termelünk, annak ILLATA,ZAMATA van! Az egészségünket saját kezünkbe kell venni, muszáj magadnak megtermelni, mert így 100%ig biztos lehetsz benne, hogy nem ver át senki. Ebben a világban az egészség, és hagyományos, eredeti élelmiszer luxus! Igen, az embereket nem érdekli, 50évesen pedig rákosak lesznek, és vége a történetnek, amúgy is rövid életének, szenvedés lesz a végpontja..ezen érdemes elgondolkozni.
Hogy válaszoljak a kérdésre: Sehol. Vegyszermentes citrom nem létezik. (A benne található vitamin, citromsav stb. is vegyszer ;))
Hogy hol találsz olyat, amit nem kezelnek semmiféleképpen... Kb ugyanúgy sehol. Termeszd meg magadnak, abban biztos lehetsz.
Bár én magam nem hiszek ebben a bio maszlagban (főként azért, mert miután egy neves bio kertészetben tettem egy látogatást tanulmányaim alatt, és ott is mindent permeteztek, nem láttam értelmét a bio jelzőnek...)
Aki az érlelőgázokat emlegeti. Igen, ez így van, de enélkül kettő lehetőség lenne. Sokszorosába kerülne minden déligyümölcs, ugyanis ha frissen szedik le, nagyon gyorsan szállítani kell, és sokkal sűrűbben is. Emiatt magasabb lenne a hulladék is ebből, ami már elrohadt, azt nem veszi meg senki, kompenzálni kell...
Vagy lehetne venni az éretlen gyümölcsöket, és az rohadna el a boltok polcain.
Magyarországon sokkal nehezebb ezeket a gyümölcsöket termeszteni...
A vállalkozó nem azért hozza/hozatja így a gyümölcsöket, mert nem érdekli, mit eszel (nem érdekli, de nem emiatt), hanem mert irtózatosan veszteséges lenne.
Üdv.
Vegyész
Itt a hangsúly nem elsősorban azon van hogy mi BIO, és mi nem az. Hanem jobbról, és rosszabbról.
Naív módon sokan azt hiszik, az egész világon, hogy majd pár évtized múlva 100évig fog élni mindenki, mert fejlődik az orvostudomány. Elmondom hogy régebben sokkal több 100éven felüli élt mint most(akkor csak gyerekcipőben járt az orvoslás) pl. Bulgáriában 3000fő 100éven felüli ember volt, ők többnyire nyers krumplit ettek, dinnyét, paprikát, yoghurtot.
Ezt ma hol találod meg tisztán, ez a 2000es generáció garantálom a 70évet sem éri el, rákban fognak meghalni.
Ahogy haladunk előre nincs olyan élelmiszer amibe ne nyomnának valamit, én szerencsés vagyok mert még elég fiatal vagyok, de idővel ez szépen lerakódik...
"A gumipor szerintem a leglényegtelenebb,"
Szerintem ez nagy tévedés! Mert ezzel még nem foglalkozik senki? 40 évvel ezelőtt még csak néhány autó koptatta gumiit a poros utakon. Akkor még a hektáronkénti gabonatermelés a töred-része volt mint ma! Ma már több kilométer autópálya épül naponta. Szántóföldjeinket egyre több helyen szelik ketté. Néhol több kilométer viadukt alatt termelik a búzát, napraforgót, repcét. Már itt van az ideje, hogy felfigyeljen az "ember" erre is. A gumipor az egy olyan új anyag a földön, amit semmilyen szervezet sem tud hasznosítani!
A permetszerek kémiai kötésüknél fogva lebomlanak a természetben - legalább is ezt tanítják az oskolákban - és aki még nem dolgozott autógumival, annak fogalma sincs, hogy milyen sajátos sz#r íze van. Nem értek annyira a kémiához, de azt tudom, hogy számtalan mérgező vegyülettel elegyítik az autógumit hogy olyan tulajdonságai legyenek amit a modern világ megkövetel.
"Te hogy oldod meg?"
Nekem van egy telkem, ami még 15 Km -re van a legközelebbi forgalmas úttól, erdő veszi körül, egy Zalai kis "zsák" faluban. Ahol minimális az autóforgalom is. Talán tíz autó van a faluban. A busz is csak háromszor jár egy nap. A légszennyezettség minimális. Van egy kis Tico autóm, amivel 2000 km-t sem megyek évente, csak akkor indítom be ha nagyon muszáj, egyébként biciklivel közlekedek.
És ami a lényeg, hogy Én elkerülöm a nagyüzemi termelést, a sót is csak olyant veszek, ami tiszta tengeri só. Gyermekkorom óta mondogatom, hogy a szalámiba óhatatlanul belekerül a kocsikenyős a gépekről amivel feldolgozzák. A lisztet már nagymamám is nagyon megválogatta, csak is olyan helyről származó lisztel főzünk amit le tudok ellenőrizni, hogy hol termelték a gabonát. Mert van még az országban néhány malom, ahol ez megtehető. A piacról szerzem be az eleségnek valókat, és csak is olyan nénitől vásárolok akit tudom, hogy melyik faluban termelte.
És nem utolsósorban vigyázok hogy a szervezetem is tudja kiválogatni és salakanyagként kiüríteni ami neki nem kell.
Ezt úgy érem el, hogy elegendő oxigént viszek az emésztésembe. Mert oxigén hiányában a sejtek lomhábbak, fáradékonyabbak és egyre többet tévesztenek. Nem képesek maradék nélkül ellátni feladatukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!