A takarmány sörélesztő (méheknek árult) miben különbözik a sima sörélesztőtől, amit emberi fogyasztásra árulnak?
A takarmány sörélesztő voltaképpen teljes egészében a sörgyártásban használatos sörélesztőből készül, a sörgyártás technológiai folyamatából származik. Élesztő hatását azonban a méheknek szánt termékben egy speciális eljárással inaktiválják. A szárítása is speciális egyébként, ennek során az alkalmazott technológia megőrzi a beltartalmi értékeket, a méhek számára fontos vitaminokat, ásványi anyagokat.Aromája, szaga jellegzetesen élesztőre emlékeztető marad, megjelenési formája por. Biztosítja a fehérjéket, aminosavakat is. A méhcsaládok gyorsabban fejlődnek, betegségekkel szemben ellenállóbbak lesznek, és jobban mézelnek.
Az emberi fogyasztásra szánt sörélesztő is lehet por formájú, de többnyire étrend-kiegészítőként, sokszor tabletta formájában forgalmazzák. A gyártás során itt is cél a magas ásványi-anyagtartalom megőrzése, lényeges króm- és szelénforrás.
A sörélesztő egysejtű gombáját étrend-kiegészítőkben történő felhasználásra külön szaporítják. A fő különbség tehát, hogy nem a sörgyártás folyamatából származik! A környezet és a folyamat élelmiszer-tisztaságú végeredményt ad. Élesztő hatása sem teljesen inaktív, így az arra érzékenyeknél gázosodást okozhat. Egyik a másikkal (takarmány sörélesztő az étkezésivel) tehát nem cserélhető föl, nem helyettesíthető.
Remélem, tudtam segíteni. Ha további részletekre is kíváncsi vagy, kérdezz nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!