Mivel lehet lúgosítani a házi készítésű krémet?
Lehet rossz kategóriában teszem föl a kérdésem, de remélem valaki tud segíteni...
Krémet készítettem, aminek 8,5 PH-ja volt, tejsavat tettem hozzá, és elég rossz ötlet volt, mert nagyon savas lett. Megtudom menteni a krémet valahogy?
Előre is köszi a válaszokat!!
Ne haragudj egyeske, te kennél magadra olyan krémet, amibe előtte egy kis hamut tettél???
Patikában bóraxot vegyél, és mondjuk egy grammot oldj fel 5 ml vízben, és cseppenként adagold. Máskor hagyd 8,5-ös pH-n a krémet. Kicsi a pufferkapacitása, minimális savval is nagyon el lehet tolni a pH-t. De ha nagyon zavar, abból is törzsoldat, és cseppenként.
Te ne haragudj ketteske! A hamu a legjobb lúgosító! A szappanok lugossága is ettől van. A szappant zsíradék és hamuból lehet főzni!
Nem tudom elképzeli sem, hogy az újtipusú emberek miért irtóznak ettől a szervezetre ártalmatlan anyagtól. Hisz a szabadban, bográcsban főzött étel is attól lesz ízlletesebb, hogy a szél belefújja a hamut, ezáltal jobban összefőnek az ízek. Finomabbra fő a bab, a krumpli, és minden alkotóelem összefő. A savakat közömbösíti, ezért a cseresznyepaprika, bors sem maradhat ki egy igazi magyar bográcsból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!