Mit rontok el csíráztatáskor? Nem nő ki rendesen a csíra.
Figyelt kérdés
Már a 3. adag búzamagot próbálom kicsíráztatni, de eddig egyszer sem sikerült. Több helyen is utána olvastam, hogy hogyan csináljam, eddig egyszer sem vált be. Az olcsó befőttesüveges módszerrel próbálkozom, sokan írták, hogy azzal is sikerül. A magokat bioboltból vettem, kifejezetten csíráztatnivaló búzát és kölest. Egyelőre a búzával próbálkoztam. Először egy videó alapján próbáltam, amiben egy befőttes üveg alját meg kellett tölteni a magokkal, jól átöblíteni, egy éjszakára vízben hagyni, majd pár napig 1-2-szer átöblítve, fényre téve megnőnek a csírák kb. 2-3 nap alatt. 1 hét után büdösen és fehérre penészesedve dobtam ki. Az üveg felfele állítva volt, a száját semmi nem zárta, a konyhaablakban volt, világos helyen. A második alkalommal már azt olvastam, hogy ott ronthattam el, hogy keveset öblítettem át, és hűvös helyen volt (bár ettől csak max lassabban nőnek). Egyébként tényleg néha keménynek éreztem először, és a kis szobába tettem, ahol melegebb van (kb. 22 fok), mint a konyhában (kb. 20 fok). Így ismét próbálkoztam, többször átöblítve, reggel, munka után, és lefekvés előtt. Ugyanaz a sors, kuka, a legtöbb csíra ki sem nőtt. A 3. alkalommal találtam a legtöbb és legaprólékosabb segítséget az alábbi linken: [link] Hogy hogyan tartsam az üveget, hogy félhomályban legyen, és már jóval kevesebb maggal próbálkoztam... Az első három napban árnyékos helyen konyharuhába bugyolálva tároltam, és minden este örömmel konstatáltam, hogy szépen el is kezdtek kinőni a csírák szinte minden magból, így végre napos helyre tettem. De mindennek már egy hete, csak pár csíra nőtt meg kb. 1 cm-re, ismét megjelent a fehér bolyhos cucc, ami szerintem penész. Még ott van, de már a kidobásán gondolkodom. Hol ronthatom el? :( Másoknak elég pár nap, úgy, hogy nem is öblítik át 3-4 óránként, ahogy egyszer olvastam, szinte pofonegyszerű dolognak tűnik. Még a kölessel nem próbálkoztam.2015. febr. 4. 21:22
1/2 anonim válasza:
Mikor kiskoromban babot csíráztattam, mindig vizes vattára tettem, az ablakba a radiátor fölé. Mindig kicsíráztak.
Mikor száradni kezdett a vatta, adtam még vizet neki.
2/2 anonim válasza:
Érdemes venni egy csíráztatótálat. Naponta 3x át kell öblíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!