A rizstej és a zabtej alapízre szinte ugyanaz. A szója illetve a mandula már más ízhatás?
Nekem ez a kettő nem igazán jött be. Van értelme kipróbálni a szóját vagy a mandulát?
Mondjuk a zab még iható, csak nem finom. Mármint megittam, de a rizset viszont kiöntöttem, mert az szinte ugyanaz csak intenzívebb.
A mandulának "magos" íze van. Ha nem úgy gondolsz rá, mint tejre, hanem mint magból sajtolt italra, akkor szerintem finom.
Általában a tejpótlékoktól nem szabad a tej ízét várni, mert nincs bennük se laktóz, se tejzsír, így csak csalódás lesz. Inkább úgy kell nézni, hogy a sima vízhes képest miben másabb az íze.
vettem mandulát és szoját is, utóbbit még nem kóstoltam mivel hozzá tartom a legnagyobb reményeket, mivel azt mondják, annak van némi hasonlósága a tejhez.
Nekem az a lényeg, hogy kávéba illetve kakaóba tudjam tenni. Rizstej erre alkalmatlan volt, mert átvette az uralmat a kávé íze felett.
A zabtej hasonló volt hozzá ízben, de az már iható volt kávéval.
A mandulatej pedig szinte nem is érződött kávéban hanem azt a tipikus tejeskávé hatást hozta vissza.
A szójatejet pedig még nem próbáltam.
Egyébként.. én csak ideiglenesen kerülöm a tejet 19 évíg bírtam, utána nem. Valami emésztési probléma miatt valamiért ideiglenesen allergizálok a tejjel, de a születési allergiát szinte biztosan kizártuk.
Gócokra illetve legyengült emésztésre, emésztési problémákra gyanakodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!