Milyen étkészletet lenne érdemes vennem, ami nem tartalmaz semmi káros anyagot?
Tudnátok ajánlani ilyet? Márka, ár, stb.
Előre is nagyon köszi!
biztos, hogy ne keramikustól. attól még, hogy kézműves...
az a festék nem egy emberbarát dolog.
én arra jutottam, hogy csak edzett üveg lehet az, ami okés. mert a porcelánról is olvastam dolgokat. mondjuk én attól még porcelánt használok. a mázas dolgoknál biztos, hogy jobb.
1-es válaszoló vagyok.
Én kézműves fazekas vagyok. Az ilyeneket 970 fok felett égetik/sütik ki. Akkor odaolvad minden minta, máz, engób és egyebek. Egy sütőben max 300 fok van. Ólmos és egyéb káros összetevőjű mázakat nem szabad eladni étkezési célra. És abban a kemencében amiben ilyen lett égetve azt sem szabad eladni étkezési célra!
Amit a második mondott, az üveg az is nagyon jó. Bár ki tudja az üveghez is mit adnak hozzá.
hát én próbáltam mázas edényben sütni, és mindig volt szaga. sőt, már ha forró levest tettem pl. kézműves edénybe, annak is volt, hogy éreztem a szagát. ha szaga van, akkor pedig kiválik belőle valami.
a mikróban sem olvad meg a műanyag, egy csomó minden mégis kiválik belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!